Meny

Kulturskolans elevråd - Crea Futura

Crea Futura är Kulturskolans motsvarighet till elevrådet, en elevgrupp och idéverkstad där du som elev får vara med och forma en kreativ miljö och bidra till framtidens kulturskola.

Rådet ligger i startgroparna att starta om under hösten 2021. Du kan söka till gruppen i vår vanliga Anmälan till Kulturskolan. 

Kulturskolans verksamhet riktar sig till dig som är mellan 0-19 år gammal. Det är viktigt för oss att veta vad du som elev vill ha ut av din undervisning. Vad har kulturskolan har för roll i ditt liv och dina framtidsplaner? Vi vill lyssna på dina drömmar/mål och tillsammans arbeta aktivt för att du ska nå dem. Genom Crea Futura får alla elever en möjlighet att påverka vägval och nya ämnen, samarbeten och konserter.

Crea Futura-gruppen är en diskussionsgrupp där alla som vill får plats. Inför varje möte inbjuds fler elever att delta och komma med förslag på hur vi tillsammans kan utveckla kulturskolan till en plats där drömmar slår in. En plats som gör dig redo att möta din framtid en dag. Här ryms alla åldrar. 

Gruppen diskuterar alla olika typer av idéer, allt från storslagna visioner till mindre omfattande förslag. Det kan handla om att man vill ändra på något i undervisningen, att det saknas kurser inom ett visst ämne, att man vill samarbeta med föreningar inför en föreställning eller liknande.

Crea Futura-gruppen räknar med att komma igång igen hösten 2021. Gruppen var med och formade nya kulturskolan och gjorde en stor insats där. Arbetet med att växa in i rollen som kulturskola gjorde att vi fick avvakta med ytterligare möten under en period. 

Välkommen med din intresseanmälan. Maila till kulturskolan@nykoping.se

Vid frågor eller fundringar kring Crea Futura, besök vår expedition eller kontakta Lena Emmerstrand.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: