Meny

Boka spelning

Behöver du ett inslag av kultur/musik till ditt evenemang? Kulturskolans elever/ensembler åker gärna ut på uppdrag/evenemang under skolans terminer. För bokning och ytterligare information ta kontakt med läraren för respektive ensemble. På grund av rådande läge i samhället kommer vi att avvakta med uppdrag en tid framåt under 2021.

Boka ensemble - vad gäller och vad kan vi erbjuda?

Att boka en ensemble genom kulturskolan är ganska enkelt. Du tar kontakt med orkesterledaren nedan och beskriver ditt önskemål. Om du inte vet vad du önskar, kontakta oss på kulturskolan@nykoping.se och vi bollar vidare dina önskemål till de lärare som kan komma i fråga. Sedan är det mycket upp till eleverna själva att bestämma om de kan ta uppdraget.

När det är yngre barn med, följer en lärare med och stöttar. Äldre ungdomar kan ta egna uppdrag om förutsättningarna är bra.

Priserna varierar beroende på hur omfattande spelningen/uppträdandet är. Du blir fakturerarad av vår Stöd och föräldraförening efter den överenskommelse ni gjort skriftligt (ett mail enligt överenskommelse till exempel). Priset för spelningen kommer ni överens om. Genom att boka en ensemble stöttar du elevernas elevkassor som sedan går till kulturresa, läger eller studiebesök på kulturplats.

Bokningsbara ensembler hösten 2020:

Kulturskolan har 25-30 ensembler inom olika musikstilar, vissa av dem är mindre och tillfälliga andra är större och mer etablerade. 

 • Blåsorkestern, fanfar och solister trumpet, men även marsch och repertoar, för mer information och bokning kontakta Claes Lundegård
 • Gränslösa Folkmusik, för mer information och bokning kontakta Tommy Andersson
 • Gitarr och sång, för mer information och bokning kontakta Aage Asikainen
 • Stråkensembler, för mer information och bokning kontakta Ida Maria Schwahn
 • Saxofonkvartetten, för mer information och bokning kontakta Linda Sohlberg
 • Piano, för mer information och bokning kontakta Enes Omerdic
 • Popband, för mer information och bokning kontakta Sigbjörn Fant
 • Slagverksensemble, för mer information och bokning kontakta Adam Lindén
 • Körer, för mer information och bokning kontakta Maria Lindqwist Stenberg
 • Större evenemang, för mer information och bokning kontakta Mattias Dahlström 
 • Andra önskemål om bokningar kulturämnen (dans, teater, konst), för mer information kontakta Elisabeth Hermansson

Kulturskolans Stöd och föräldraförening, SToFF

Föreningen som stöttar elevernas orkesterverksamhet är en stöd- och föräldraförening som vi kallar SToFF. Föreningen har funnits i många år och varit ansvarig över orkesterkassor.

Föreningen har en styrelse som består av föräldrar till orkestermedlemmar och alla är inbjudna att delta i arbetsgrupper och årsmöten för att vara närvarande i de aktiviteter som föreningen är involverade i.

Har du frågor om föreningen kontaktar du ordförande eller kassör på mailadress stoff.nykoping@gmail.com.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: