Meny

Om kulturskolan

Nyköpings kulturskola riktar sig till barn och unga mellan 0-19 år och erbjuder ett brett utbud av kurser inom olika kulturämnen. Här finns nya möjligheter att arbeta tillsammans med andra kulturämnen i olika sammanhang.

Vi har idag kurser inom dans, hantverk, bild, slöjd, musik och teater. Grupperna har sina egna uppvisningar men är också med i gemensamma större event. Det ger möjligheter till fantasifulla samarbeten med övriga kulturämnen på ett nytt sätt. 

Mer information om kurserna hittar du här och du kan enkelt anmäla dig genom vårt anmälningssystem.

Boende i annan kommun

Kurserna riktar sig till barn och unga som bor i Nyköpings kommun. Det finns i dagsläget inga samverkansavtal mellan kommunerna, utan om man av någon anledning vill delta i undervisning som ligger under Nyköpings kulturskola måste man vända sig till sin hemkommun och be dem köpa en plats genom interkommunal ersättning. 

Undervisningen på kulturskolan är frivillig, vilket innebär att eleverna deltar i kurserna på sin fritid. Du kan gå fler olika kurser parallelt.

Kulturskolan använder ett administrationssystem SpeedAdmin där du som elev eller föräldrer har direkt insyn och kan meddela/anmäla direkt via inloggning. 

Kulturskolans regelverk finns samlat i avsnittet Avgifter och regler, som finns under Anmälan i menyn.

Kontakta oss

Enhetschef och Biträdande enhetschef

Enhetsschef

Mattias Dahlström

0155-24 87 67
mattias.dahlstrom@nykoping.se

Biträdande enhetschef

Elisabeth Hermansson

0155-45 73 54
elisabeth.hermansson@nykoping.se

Kulturskolans administration/expedition

0155-24 87 65

kulturskolan@nykoping.se 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: