Meny

Kör

Underrubrik saknas

Ungdomskören

I ungdomskören sjunger vi blandad repertoar med tonvikten på pop, deltagarna i kören är ofta med och väljer vilka låtar vi ska sjunga. Här tränar vi på stämsång, unison sång och emellanåt ges även möjlighet att sjunga solo för den som vill.

Ungdomskören uppträder ofta i både mindre och större sammanhang runt om i Nyköping.

Ålder Dag Tid Lärare Plats
13-25 år Tisdag 16.00-16.45 Maria, Helena Tonborgen, sal 12

 

Mellanstadiekören

I mellanstadiekören sjunger vi blandad repertoar med tonvikten på pop, deltagarna i kören är ofta med och väljer vilka låtar vi ska sjunga. Här tränar vi på stämsång, unison sång och emellanåt ges även möjlighet att sjunga solo för den som vill.

Mellanstadiekören uppträder ofta i både mindre och större sammanhang runt om i Nyköping.

Årskurs Dag Tid Lärare Plats
Åk 4-6 Tisdag 18.30-19.15 Maria, Helena Tonborgen, sal 12

 

Stjärnsångarna

Stjärnsångarna är vår barnkör/lågstadiekör. Hit är du välkommen från att du går i förskoleklass till och med att du går i årskurs 3.

Vi på kulturskolan tror att körsång är en god och lustfylld grund att stå på för alla våra sångare och därför är vår körverksamhet det vi i första hand rekommenderar för dig som vill sjunga men ännu inte går i årskurs 4.

I Stjärnsångarna får du på ett lustfyllt sätt upptäcka och utveckla din sångröst genom fartfyllda och medryckande låtar. Vi arbetar ofta med dans och rörelse för att förstärka sångtexten, testar på stämsång och kanon med mera. Du som går i kören erbjuds också vara med i körens konserter och uppträdanden. Se tid och plats nedan. BKC = Barnkulturcentrum.

Årskurs Dag Tid Lärare Plats
Förskoleklass - årskurs 3 Onsdag 17.00-17:45 Maria och Jennifer BKC

 

NY! Minisång

Till hösten startar vi Minisång, en kör för de lite yngre. Under cirka en halvtimme fokuserar vi på musiklek med tonvikt på sång, rörelse och rytmik. Här blandas traditionella barnvisor med nyare barnvisor och rörelse till musik. 

Målet är att barnen ska få uppleva musiken genom att både höra, göra och känna. Att med hjälp av musiken få ökad kroppsuppfattning och tillgång till den egna rösten. 

Minisång riktar sig till barn mellan 4-6 år. Du som föräldrar kan av pedagogen ombedas att medverka under en eller flera lektionener, allt beroende på barnets nivå och behov. Se tid och plats nedan. BKC = Barnkulturcentrum.

Ålder Dag  Tid  Lärare Plats
4-6 år Onsdag 16:15-16:45 Maria/Jennifer BKC

Låter detta som något för ditt barn? Anmäl dig här så återkommer vi med mer information om tid, dag och plats.

Övrigt

Att vara med i någon av våra körer kostar 200 kronor per termin, men det är gratis för dig som går en ämneskurs på Kulturskolan. Kören kräver inga förkunskaper. Observera att tid och plats kan komma att ändras vid varje nytt läsår, vi uppdaterar sidan löpande.

För frågor gällande körerna kontakta Maria Stenberg.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: