Meny

Sång och kör

Gillar du att sjunga och vill få hjälp att utvecklas? Välkommen till kulturskolans sånglektioner. Här kan du också lära dig noter och kanske utveckla din dröm att sjunga för publik i liten eller stor skala. 

Sång

På Nyköpings kulturskola får du sjunga sånger i olika stilar och utveckla din röst tillsammans med en sångpedagog. Du får också träna mikrofonteknik, tolkning, scennärvaro med mera. Sångundervisningen sker individuellt eller i mindre grupp och sångpedagogen lägger upp lektionerna utifrån kunskapsnivå och gemensamma mål.

Sånglektion erbjuds i första hand till dig som fyllt 9 år. Är du yngre än så är du välkommen till våra barngrupper i sång medan du väntar.

Du som går på sång erbjuds också plats på Gehör och Kör som ingår i priset  för ämneskurs, som är 700 kr. 

Barngrupper i sång

Minisång
Sång för dig i ålder ca 4-6 år

I minisång möter vi på ett lustfyllt sätt musik genom sång, rytmik och rörelse. Här blandas traditionella barnvisor med nyare barnvisor och rörelse till musik. Målet är att barnen ska få uppleva musiken genom att både höra, göra och känna. Att med hjälp av musiken få ökad kroppsuppfattning och tillgång till den egna rösten.

Du som förälder kan av pedagogen ombedjas att medverka under en eller flera lektioner, allt beroende på barnets nivå och behov.

Minisång kostar, som all undervisning för barn upp till och med 8 år, 200 kr per termin.

Tid: Onsdagar klockan 16:15-16:45 från våren 2021 på Kulturskolan Tonborgen. Lärare: Maria och Jennifer. .

Stjärnsångarna
Sång för dig i ålder ca 7-9 år

I Stjärnsångarna får du på ett lustfyllt sätt upptäcka och utveckla din sångröst genom fartfyllda och medryckande låtar. Vi arbetar ofta med dans och rörelse för att förstärka sångtexten, provar på stämsång och kanon med mera. Du som går i sånggruppen erbjuds också vara med på kulturskolans konserter och uppträdanden i andra sammanhang.

Tid: Onsdagar klockan 17:00-17:40 från våren 2021 på Tonborgen. Lärare: Maria och Jennifer. 

Kör

Callistokören

Gillar du att sjunga och uppträda tillsammans med andra?

Callistokören riktar sig till dig i åldern 13-22 år. I Callistokören sjunger vi blandad repertoar och deltagarna i kören är ofta med och väljer vilka låtar vi ska sjunga. Här tränar vi på stämsång, unison sång och emellanåt ges även möjlighet att sjunga solo för den som vill. Hit är du välkommen oavsett tidigare sång- och körvana. 

Callistokören uppträder i både mindre och större sammanhang runt om i Nyköping. Kom och prova!

Tid: Tisdagar klockan 16:45-17:30 i sal 2 på Tonborgen, Nyköpings kulturskola. Lärare: Maria och Helena. Reservation för eventuell ändring av tiden till hösten 2020.

Cassiopeiakören

Gillar du att sjunga och uppträda tillsammans med andra?

Cassiopeiakören riktar sig till dig i åldern 10-12 år. I Cassiopeiakören sjunger vi blandad repertoar och deltagarna i kören är ofta med och väljer vilka låtar vi ska sjunga. Här tränar vi på stämsång, unison sång och emellanåt ges även möjlighet att sjunga solo för den som vill. Hit är du välkommen oavsett tidigare sång och körvana.

I Cassiopeiakören erbjuds du även att uppträda i mindre och större sammanhang. Kom och prova!

Tid: Tisdagar klockan 17:30-18:15 i sal 2 på Tonborgen, Nyköpings kulturskola. Lärare: Maria och Helena. Reservation för eventuell ändring av tid till hösten 2020.

 

Att enbart sjunga kör kostar 200 kr. Vill du veta mer om körverksamheten, kontakta Maria på mail.

maria.lindqwist.stenberg@nykoping.se

 

Gehör (ej sökbar körträning)

Alla sångelever från ca 9 år erbjuds gehörs- och teoriundervisning i grupp, som indelas efter förkunskapsnivå. Gehörsundervisningen ingår som en del av sångundervisningen.

Sångare är musiker och målet är att sångarna i likhet med instrumentalmusikerna ska kunna ta ut en notbild med sitt instrument, det vill säga rösten. Gehörsträningen är också av betydelse för renheten i sångtonen, för den musikaliska förståelsen, taktkänslan och för att kunna skriva ner eventuella egna kompositioner.

 

 

För att anmäla dig till kursen klicka här.

Kontakta oss

Enhetschef

Mattias Dahlström

0155-24 87 67
mattias.dahlstrom@nykoping.se

Expedition

0155-24 87 65
kulturskolan@nykoping.se 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: