Flöjt och Oboe

Flöjt är ett träblåsinstrument. På Kulturskolan kan du ansöka om både tvärflöjt (står som Flöjt) och blockflöjt (står som Blockflöjt).

Oboe är ett finstämt instrument med dubbelt rörblad som liknar klarinetten. Den har en ljus ton och ses oftast i symfoniorkestrar.

Flöjt är ett vanligt träblåsinstrument med många varianter. Den har anor från antiken och är ett av våra tidigaste instrument som under åren genererat många modeller. Vi känner många igen blockflöjten och tvärflöjten som har en given plats i folkmusiken men även i stora ensembler för klassisk musik.

Oboe är inte ett lika vanligt instrument som exempelvis klarinetten som den påminner om, men en viktig del i klassisk musik och kammarmusik. På denna ämneskurs använder vi oss av noter samt spelar på gehör och under terminen får eleverna möjlighet att uppträda tillsammans inför publik. Oboe ingår gärna som instrument i blåsorkester och symfoniorkester.

Oboe går att hyra på Kulturskolan. Det kostar 150 kr per termin att hyra ett instrument och avgiften läggs på kursavgiften eller skickas separat.

 

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: