Musik, produktion och DJ

Spela instrument och sjunga har du kunnat under många år på Musikskolan och det är fortfarande en stor del av Kulturskolan. Nedan kan du läsa mer om de instrument och musikämnen vi har.

Blockflöjt
Blockflöjt är en flöjt med gamla anor och hörs ofta i medeltida folkmusik. Den finns i många olika storlekar, blockflöjtens minsta variant är cirka 1 decimeter och den största cirka 2 meter. Anmäl dig till kursen här.

DJ
DJ-kursen är en mixning- och ljudteknikkurs för att lära sig grunderna i olika program och tekniker som används för DJ-mixning av musikfrån ca 12 års ålder. Läs mer om kursen här.

Dragspel
Dragspel är ett instrument som bjuder in till musicerande i grupp, och som ofta förgyller en melodi med glada tongångar. För att ansöka till kursen klicka här.

Fiol, cello och kontrabas
Som stråkmusiker kan du spela både klassisk musik, populärmusik och folkmusik. På Kulturskolan erbjuder vi ämneskurser inom fiol, viola, violin, cello och kontrabas. Läs mer om kurserna här.

Gitarr, elgitarr och elbas
Gitarr finns som akustisk och elektrisk. Det finns många olika typer egentligen, men på Kulturskolan har vi den vanliga 6-strängade akustiska gitarren och vanlig elgitarr samt elbas. Läs mer om kurserna här.

Klarinett
Klarinett är ett vanligt blåsinstrument som används inom många olika musikstilar. Det är ett instrument som de flesta kan spela och som även passar bra för yngre barn. Lär mer om kurserna här.

Musikproduktion med iPad eller dator
Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig att skapa musik på en iPad eller dator. Det krävs inga förkunskaper och du behöver inte kunna spela något instrument. Kursen kan rikta sig till både yngre barn och äldre ungdomar. Läs mer om kursen här.

Oboe
Oboe är ett finstämt instrument med dubbelt rörblad som liknar klarinetten.  Oboe är inte ett lika vanligt instrument som exempelvis klarinetten, men en viktig del i klassisk musik och kammarmusik. Lär mer om kursen här.

Piano
Piano är ett mångsidigt instrument som används inom många olika musikstilar, från mer klassiska stycken till modern pop. Läs mer om kursen här.

Saxofon
Saxofonen är ett blåsinstrument som används inom flera olika musikformer och orkestrar. På Kulturskolan är saxofon ett populärt instrument som många elever spelar. Läs mer om kursen här.

Slagverk
Slagverk är allt som kan skapa takter och är ofta navet i musiken. På Kulturskolan lär du dig att spela slagverksinstrumenten trumset, Latin Percussion och klassiskt slagverk. Läs mer om kursen här.

Sång och kör
Sång är ett brett instrument som används inom alla musikstilar och kulturer och du startar sång i grupp i tidig ålder och enskild sång i huvudsak från mellansatdiet.  Sångrösten har fyra grundlägen: sopran, alt, tenor och bas. Läs mer om sångkurser och körer här.

Trumpet, trombon, tuba och valthorn
Brassinstrumenten är en självklar del av varje orkester, och finns ofta med i storband inom jazz och i symfoni- eller blåsorkestrar. Läs mer om kursen här.

Tvärflöjt
Tvärflöjten används i många olika musikaliska sammanhang och är vanlig i bland annat folkmusik, rock och klassisk musik. I den klassiska musiken är den en självklar del av en blåsorkester eller symfoniorkester. Anmäl dig till kursen här.

Allmän information

All musikundervisning kostar 700 kr per termin för åldrar 9-25 år. Barn 0-8 år betalar 200 kr för all verksamhet på Kulturskolan. Vissa instrument är dock svåra att börja med som väldigt ung, därför kan man få vänta och hänvisas då till vårt kursutbud för yngre barn. Informationen om vilka instrument som går att hyra av oss finns under respektive instrument. Priset för att hyra instrument är 150 kr per termin.

Kontakta oss

Enhetschef

Mattias Dahlström

0155-24 87 67
mattias.dahlstrom@nykoping.se

Expedition

0155-24 87 65

kulturskolan@nykoping.se 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: