Meny

Kulturskolan och Lovaktiviteter

Sommaren 2021 startade Kulturskolan för första gången Lovaktiviteter för flera av kulturskolans ämnen. Man kunde söka veckovis dans, teater, musikal och sång/kör under veckorna 24-25-26. En aktivitet vi förmodligen kommer se mer av under framtidens lov.

Sommaren 2021 fick kulturskolan utökat uppdrag att under sommaren ha några veckor Sommarlovsaktiviteter. Projektet rivstartade med att sätta sådan verksamhet på plats direkt, både med sommarpersonal och extra administration för ordning i verksamheten.

Sommarlovsverksamheten blev en möjliighet för stadens unga att få prova på några dagar gratis. En upplevelse för barn i åldrarna 4-19 år som efter en tid i pandemikarantän kunde få en stund av lek och rörelse, musik och sång på sitt hemester. 

Kulturskolan har nu planer på att framöver ha flera tillfällen med lovaktiviteter i ordnade former, som man under perioder kan söka till och delta i gratis. Därför har vi utökat våra sökbara ämneskategorier med Lovaktiviteter, där vi återkommer under året med vissa verksamheter för barn och unga under vissa lov.

Vi kommer även att återskapa vår kreativa grupp CreaFutura, som är en samrådsgrupp för Kulturskolans framtida roll som medspelare i barn och ungas utveckling. Gruppen kommer bestå av elever både i och kanske även utanför Kulturskolan för att kartlägga behov som finns i samhället där unga kan frodas i en kreativ miljö på det sätt de känner är viktigt.

Kulturskolans kanaler för att marknadsföra dessa aktiviteter är som brukligt Nyköpingsguiden, Facebook, Instagram, mailutskick, hemsidan tillsammans med annan media som kan tänkas lyfta event.

Kulturskolan tackar alla de som anmält sig och deltagit under veckorna 24-26. Totalt har vi landat på nära 300 aktiviteter med god spridning, så att alla kunnat vara med. 

Kulturskolan ser fram emot hösten 2021 och önskar alla fortsatt ett härligt sommarlov.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: