Kurser för yngre barn

Kulturskolan erbjuder kurser för yngre barn mellan 0-8 år, då ofta i form av barngrupper men i viss mån även ämneskurser, för 200 kr per termin. Nedan hittar du vårt kursutbud för yngre barn. 

Dans - för baby 0-1 år och barn upp till 8 år

För de minsta barnen erbjudrt vi babydans 0-1 år tillsammans med en förälder/vuxen. Starterna för dessa grupper sker löpande så om du är intresserad av att tillsammans med ditt barn delta i babydans är du välkommen med din anmälan. Vi kontaktar dig när en grupp drar igång.

För de lite äldre barnen erbjuder vi danslek, barndans, barnjazz 6-7 och hip hop. Nytt för i år är klassisk balett, grupperna kan du se i avsnittet för kursutbud och dans. Där finns kursinformation som pdf om målgrupp, plats och ålder. Det finns platser kvar på nästan alla kurser och vi tar emot anmälningar löpande.

Musik - Orkesterlek för barn ca 5-9 år

Orkesterlek är för yngre barn som vill prova på att spela instrument på ett lekfullt sätt. Kursen vänder sig till barn mellan 5-9 år och är planerad till en gång i veckan (45 min) på eftermiddagar/kvällar. Barnen får då möjlighet att tillsammans lära sig uttrycka sig rytmiskt och att spela enkla toner på mindre instrument. 

Här kan du välja Brasslek som inriktar sig på instrument som Trumpet, Trombon och Tuba. Stråklek som inriktar sig på instrumenten Fiol, Cello och Kontrabas. Träblåslek som inriktar sig på Saxofon, Flöjter, Klarinett.

Lekgrupper kostar 200 kr/termin och pågår 12 ggr/termin. Grupperna hålls i Kulturskolans egna lokaler på Tonborgen. Man avslutar terminen med en liten konsert för familjen. I samband med antagningserbjudandet får du även information om dag och tid för gruppen/grupperna.

Småbarnteater från 4-6 år

Teater för de minsta och en plats där vi leker fram olika roller. I år flyttar småbarnsteatern till den nya och fina aulan i Omega Högstadium.

Bild och slöjd för yngre åldrar

Möjlighet finns att söka kurser i bild och slöjd för barn i yngre åldrar, de kommer då att blandas i grupper med de lite äldre barnen. Intagning sker i mån av plats.

Kontakta oss

Enhetschef

Mattias Dahlström

0155-24 87 67
mattias.dahlstrom@nykoping.se

Expedition

0155-24 87 65

kulturskolan@nykoping.se 

Kontaktformulär