Meny

Kurser för yngre barn

Kulturskolan har som mål att erbjuda kurser för yngre barn mellan 0-8 år, då ofta i form av barngrupper men i viss mån även ämneskurser, för 200 kr per termin. Nedan hittar du vårt kursutbud för yngre barn. 

NY! Minisång ca 4-6 år

Till hösten startar vi Minisång, en kör för de lite yngre. Under cirka en halvtimme fokuserar vi på musiklek med tonvikt på sång, rörelse och rytmik. Här blandas traditionella barnvisor med nyare barnvisor och rörelse till musik. 

Målet är att barnen ska få uppleva musiken genom att både höra, göra och känna. Att med hjälp av musiken få ökad kroppsuppfattning och tillgång till den egna rösten.

Minisång riktar sig till barn mellan ca 4-6 år. Du som föräldrar kan av pedagogen ombedas att medverka under en eller flera lektioner, allt beroende på barnets nivå och behov.

Låter detta som något för ditt barn? Anmäl dig här så återkommer vi med mer information om tid, dag och plats. Läs mer om våra musikämnen under Musik, produktion och DJ.

Musik - Orkesterlek för barn ca 6-9 år

Orkesterlek är för yngre barn som vill prova på att spela instrument på ett lekfullt sätt. Kursen vänder sig till barn mellan ca 6-9 år och är planerad till en gång i veckan (45 min) på eftermiddagar/kvällar. Barnen får då möjlighet att tillsammans lära sig uttrycka sig rytmiskt och att spela enkla toner på mindre instrument. 

Här kan du välja Brasslek som inriktar sig på instrument som Trumpet, Trombon och Tuba. Lämplig startålder 6 år. Stråklek som inriktar sig på instrumenten Fiol, Cello och Kontrabas. Lämplig startålder 5 år. Träblåslek som inriktar sig på Saxofon, Flöjter och Klarinett. Lämplig startålder 6 år.

Lekgrupper kostar 200 kr/termin och pågår 12 ggr/termin. Stråklek hålls under hösten i lokaler på Barnkulturcentrum vid ån bakom Culturum. Brasslek och Träblåslek har vi på Tonborgen, Rosenkällavägen 41. Man avslutar terminen med en liten konsert för familjen. I samband med antagningserbjudandet får du även information om dag och tid för gruppen/grupperna. Läs mer om våra musikämnen under avsnittet Musik, produktion och DJ.

Småbarnteater från 4-6 år

Teater för de minsta och en plats där vi leker fram olika roller. Med brett sortiment av rekvisita tar vi fantasin till nya höjder i den fina aulan i Omega Högstadium.

Höstens tider är Måndagar 17:15-18:00 eller Tisdagar 15:45-16:30.
(Tiderna kan komma att ändras innan start i september.) Läs mer om våra teatergrupper i avsnittet Teater och drama.

Bild och form för de lite yngre

Bild och form för de yngsta är en grupp där barnen får utforska färger och mönster och känna sig fram i konstens och kreativitetens värld. En ny grupp som startades under våren 2019 för de som är yngre ca 4-6 år. Gruppen kommer finnas på Omega Bild/Slöjdsal. Läs mer om våra konstgrupper i avsnittet Bild, rörlig bild och hantverk.

Danslek, Barndans och Creative Dance

På Barnkulturcentrum kommer vi under hösten att samla de dansgrupper som riktar sig till de mindre barnen 2-3, 4-5, 6-7 år. Dansen för de yngre barnen kommer att ligga på Måndagar i BKC. Läs mer om dansgrupperna under avsnittet Dans och rörelse.

Du kan anmäla ditt barn till samliga kurser här.

Kontakta oss

Enhetschef

Mattias Dahlström

0155-24 87 67
mattias.dahlstrom@nykoping.se

Expedition

0155-24 87 65

kulturskolan@nykoping.se 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter