Kurser för yngre barn

Kulturskolan erbjuder kurser för yngre barn mellan 0-8 år, då ofta i form av barngrupper men i viss mån även ämneskurser, för 200 kr per termin. Nedan hittar du vårt kursutbud för yngre barn. 

NY! Minisång 4-6 år

Till hösten startar vi Minisång, en kör för de lite yngre. Under cirka en halvtimme fokuserar vi på musiklek med tonvikt på sång, rörelse och rytmik. Här blandas traditionella barnvisor med nyare barnvisor och rörelse till musik. 

Målet är att barnen ska få uppleva musiken genom att både höra, göra och känna. Att med hjälp av musiken få ökad kroppsuppfattning och tillgång till den egna rösten.

Minisång riktar sig till barn mellan 4-6 år. Du som föräldrar kan av pedagogen ombedas att medverka under en eller flera lektionener, allt beroende på barnets nivå och behov.

Låter detta som något för ditt barn? Anmäl dig här så återkommer vi med mer information om tid, dag och plats.

Dans - för baby 0-1 år och barn upp till 8 år

För de minsta barnen erbjuder vi babydans 0-1 år tillsammans med en förälder/vuxen. Starterna för dessa grupper sker löpande så om du är intresserad av att tillsammans med ditt barn delta i babydans är du välkommen med din anmälan. Vi kontaktar dig när en grupp drar igång.

För de lite äldre barnen erbjuder vi danslek, barndans, barnjazz 6-7 och street. Nytt för i år är klassisk balett, grupperna kan du se i avsnittet för kursutbud och dans. Där finns kursinformation som pdf om målgrupp, plats och ålder.

Läs mer om de olika danskurserna här.

Musik - Orkesterlek för barn ca 5-9 år

Orkesterlek är för yngre barn som vill prova på att spela instrument på ett lekfullt sätt. Kursen vänder sig till barn mellan 5-9 år och är planerad till en gång i veckan (45 min) på eftermiddagar/kvällar. Barnen får då möjlighet att tillsammans lära sig uttrycka sig rytmiskt och att spela enkla toner på mindre instrument. 

Här kan du välja Brasslek som inriktar sig på instrument som Trumpet, Trombon och Tuba. Stråklek som inriktar sig på instrumenten Fiol, Cello och Kontrabas. Träblåslek som inriktar sig på Saxofon, Flöjter, Klarinett.

Lekgrupper kostar 200 kr/termin och pågår 12 ggr/termin. Grupperna hålls i Kulturskolans egna lokaler på Tonborgen. Man avslutar terminen med en liten konsert för familjen. I samband med antagningserbjudandet får du även information om dag och tid för gruppen/grupperna.

Småbarnteater från 4-6 år

Teater för de minsta och en plats där vi leker fram olika roller. I år flyttar småbarnsteatern till den nya och fina aulan i Omega Högstadium.

Bild och slöjd för yngre åldrar

Möjlighet finns att söka kurser i bild och slöjd för barn i yngre åldrar, de kommer då att blandas i grupper med de lite äldre barnen. Intagning sker i mån av plats.

Kontakta oss

Enhetschef

Mattias Dahlström

0155-24 87 67
mattias.dahlstrom@nykoping.se

Expedition

0155-24 87 65

kulturskolan@nykoping.se 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: