Meny

Creative Street

Kursen Creative Street en kurs med flera “street”-stilar. Dansen är inspirerad av allt från gatans uttryck och den musik som skapades som en undergroundvåg av människorna som hade gatan som sin scen. Street dance är en dansstil som utvecklades där och då ur gymnastik, kung fu och tecknad film. Även musik som salsa, rumba och disco ligger till grund för hiphopen som är en del av "streeten".

Informationen kan komma att ändras efter planering av nya verksamheten och nya danslärarnas önskemål.

I den här kursen får du dels lära dig hiphop men även prova på andra stilar inom street, till exempel house, locking, voguing och hype. Lektionerna börjar med en grundlig uppvärmning där vi lär oss grundsteg för att hitta styrka, koordination och kondition. Vi utgår sedan från dessa grundsteg och utforskar/utvecklar dem i olika improvisatoriska övningar, så kallad “freestyle”. Detta för att du ska kunna hitta ditt personliga uttryck.

Kursens fokus är dansglädje, groove, musikalitet och vi kommer även att arbeta med koreografi. Du som elev får vara med och skapa egna koregrafier tillsammans med de andra eleverna. Musiken vi dansar till varierar mellan R’n’B, rap, funk, electro och house beroende på stilen. 

Vi har två kurser med Steet Jazz. Ordinarie pris är 700 kr men är man under 9 år betalar man endast 200 kr.

Ålder Dag Tid Lärare Lokal Pris
7-9 år Tisdag 17:00-18:00 och 18:00-18:50 Nikolina Gamla Tingshuset 200/700 kr

Anmäl dig till kursen här.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: