Meny

Kursutbud

Kulturskolan riktar sig till alla barn, ungdomar och unga vuxna mellan 0-19 år (22 år i gruppspel musik). På den här sidan hittar du information om de ämnen och kurser vi har.

Kursutbudet påverkas till viss del av Coronaläget Covid-19 i samhället. Därför kan vi på kort varsel ställa om till säkerhetsanpassningar som distansundervisning och flytt av verksamhet till större lokaler. Detta meddelas av läraren för den aktuella aktiviteten.

Du som är mellan 9-19 år (22 år i mån av plats) har flera kurser och ämnen att välja mellan. Det finns inte någon begränsning för hur många kurser du kan gå samtidigt om plats finns, men vi tar hänsyn till antalet kurser du redan går på när vi har många som anmält sitt intresse att börja. Kurserna kostar 700 kr per termin. Fler ämnen med fullpris inom samma familj ger syskonrabatt (tredje fullprisämnet till halva priset).

Vårt utbud

Är du väldigt ung rekommenderar vi att du startar med någon av våra kurser för just yngre barn i åldern 0-8 år. Där får du en bra grund att känna in rytmer och leka fram musiken på ett roligt sätt. Barn 0-8 år betalar endast 200 kr per termin och har därmed en barnrabatt. De flesta av våra kulturämnen har särskilda grupper för yngre barn.

Vårt mål är att alla ska ha möjligheten att gå på kulturskolan. Därför prioriterar vi dem som inte går alls, före dem som redan har flera ämnen. Kulturskolan har större delen av sin verksamhet i Tonborgen, Tingshuset, Nicolaiskolans aula och Barnkulturcentrum. Tillfälligt kan vi även finnas på andra platser.

Kontakta oss

Enhetschef och Biträdande enhetschef

Enhetsschef

Mattias Dahlström

0155-24 87 67
mattias.dahlstrom@nykoping.se

Biträdande enhetschef

Elisabeth Hermansson

0155-45 73 54
elisabeth.hermansson@nykoping.se

Kulturskolans administration/expedition

0155-24 87 65

kulturskolan@nykoping.se 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter