Meny

Anmälan till kulturskolan

Nya anmälan är nu öppnad igen här på hemsidan. Du gör din anmälan i SpeedAdmin där du får din egen plattform för ansökan till kurser och kommunikation med lärare och administration. Det gäller även anmälan till sommarlovsaktiviteter. Anmälan gäller endast barn/föräldrar skrivna i Nyköping. 

 

Här på länken nedan Anmäler du till våra kurser

Nu kan du återigen anmäla dig/ditt barn till Kulturskolans alla kurser. Klicka på den blå länken nedan och ha ditt bank-id redo. Här samlar vi både läsårets alla kurser och tillfälliga kurser. Välkommen!

LÄNK TILL ANMÄLAN TILL KULTURSKOLAN VIA SPEEDADMIN 2021

Sommaraktiviteterna vecka 24-26 avslutas nu och återkommer i annan form under fler utvalda lov. Vilka lov är ännu inte fastställt.

Avanmälan fungerar som tidigare via hemsidan terminen ut.

/Kulturskolan

Välkommen till hösten 2021 på Kulturskolan

Vissa förändringar tar plats under hösten. Bland annat kommer det en till en lärare på dans och vi kommer då även att utöka med lokal för den dansen. Besked om vilken lokal meddelas senare. Tingshuset och Nicolaiskolan finns kvar för de kurser vi redan har.

Gamla Tingshuset ligger vid stationsområdet (Tingshusplatsen), mellan Lasarettsvägen och stationsområdet. Nicolaiskolans aula ligger centralt vid Stora Torget. Tonborgen, som ligger vid Omega Högstadieskola, har vi den mesta musikundervisningen.

Gå med i facebookgruppen @Nyköpingskulturskola så får du viktiga uppdateringar om sådant som rör verksamheten.

Det är många som anmält intresse för kulturskolans kurser och därför kan man få vänta på en plats några terminer. Vill du veta hur det går, kontakta administrationen 0155-24 87 65 eller kulturskolan@nykoping.se

Välj mellan kurser inom:

  • Bild & Hantverk
  • Dans & Rörelse
  • Musik & Produktion
  • Teater & Drama

Hantering personuppgifter

Skolan behandlar på olika sätt elevernas personuppgifter i databaser, register och IT-system. Därför har vi nu gått över på ett elevsystem där du har möjlighet att göra mycket själv. SpeedAdmin är den portal du anmäler dig och där kan du sedan logga in för att lägga till eller avanmäla dig. Du kan även kommunicera med lärarna på ett bra sätt. Läs mer om detta här: dataskyddsförordningen, GDPR

Läs gärna mer om hur vi som kommun hanterar personuppgifter och dina rättigheter.

Samtycke för publicering av foto, film och namn

I SpeedAdmin kan du även godkänna eller neka till Samtycke. Men mycket fint kommer ur att ge samtycke. Bland annat kan våra uppträdanden delas med föräldrarna och sparas för att visa familj. Vi kan lämna digitala klipp att medverka vid olika webbsändningar för att fira till exempel Nationaldag eller Barkbåtens dag.

Kulturskolans verksamhet dokumenterar också sin verksamhet med fotomaterial via bloggar och sociala medier som till exempel denna hemsida, facebook och Instagram. Du som vårdnadshavare lämnar ditt samtycke för publicering av foto, film och namn till verksamheten i nya anmälan i SpeedAdmin, din portal för elever och vårdnadshavare.

Du kan närsomhelst ändra eller återkalla ditt samtycke.

Kontakta oss

Enhetschef och Biträdande enhetschef

Enhetsschef

Mattias Dahlström

0155-24 87 67
mattias.dahlstrom@nykoping.se

Biträdande enhetschef

Elisabeth Hermansson

0155-45 73 54
elisabeth.hermansson@nykoping.se

Kulturskolans administration/expedition

0155-24 87 65

kulturskolan@nykoping.se 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: