Anmälan till Kulturskolan och Ponnyskolan

Här kan du som bor och är skriven i Nyköping anmäla ditt barn eller ungdom till verksamheter i Kulturskolan. Du kan även inför hösten anmäla dig till Ponnyskolan i Nyäng. Vårt elevsystem och undervisningsplattform heter Speedadmin.

Anmälan i säkert system med bank-id

På länken nedan anmäler du dig och ditt barn/ungdom till våra kurser i Bild och Slöjd, Dans och Musikal, Musik och Produktion och Teater och Drama samt även till lovaktiviteter och andra tillfälliga projekt som kan förekomma under året.

Länk för anmälan till Kulturskolan via Speedadmin

Speedadmin finns även som gratis app till din mobil. Du har då alltid tillgång till överblick, information, kommunikation med lärare, anmälan och avanmälan. Du kan även lägga in länken du får med inloggningsuppgifter till systemet SpeedAdmin som bokmärke på din dator, så kommer du snabbt åt inloggningssidan. Har du inte fått något mail med inloggning i samband med anmälan, kan du höra av dig till Kulturskolan, så skickar vi en sådan via mail.

Avanmälan på hemsida eller speedadmin

Avanmälan fungerar som tidigare via webbplatsen, men du kan även avanmäla dig via målsmans inloggning i SpeedAdmin.

Datum för sista avanmälningsdag är:

  • 15 januari
  • 15 augusti

Mer information hittar du på sidan om avgifter och regler.

Välkommen till läsåret 2022/2023 på Kulturskolan

Våra lokaler

Vi verkar i flera lokaler i Nyköping.

Gamla Tingshuset ligger vid stationsområdet (Tingshusplatsen), mellan Lasarettsvägen och stationsområdet. Där har vi under läsåret Musik, Dans och Teater.

Nicolaiskolans aula ligger centralt vid Stora Torget. Där har vi en nyrenoverad danssal med olika dansgrupper och balett.

Tonborgen, som ligger vid Omega Högstadieskola, har den mesta musikundervisningen samt sång och körer.

i Barnkulturcentrum bakom Culturum har vi på övre planet Bild och Slöjd. 

I Omega har vi viss verksamhet i skapande som slöjd och Animerad film.

I Pensionärernas hus har vi dans och musikalgrupper.

Gå med i facebookgruppen  så får du viktiga uppdateringar om sådant som rör verksamheten.

Det är många som anmält intresse för kulturskolans kurser och därför kan man få vänta på en plats några terminer. Vill du veta hur det går, kontakta kundservice kulturskolan@nykoping.se

Kurser inom vårt uppdrag är:

  • Bild & Hantverk
  • Dans & Rörelse
  • Musik & Produktion
  • Teater & Drama
  • Lovaktiviteter

Hantering personuppgifter

Skolan behandlar på olika sätt elevernas personuppgifter i databaser, register och IT-system. Därför har vi nu gått över på ett elevsystem där du har möjlighet att göra mycket själv och se dina uppgifter. SpeedAdmin är den säkra portal du anmäler dig och där kan du sedan logga in för att lägga till eller avanmäla dig. Du kan även kommunicera med lärarna på ett bra sätt. Läs mer om detta här: dataskyddsförordningen, GDPR

Läs gärna mer om hur vi som kommun hanterar personuppgifter och dina rättigheter.

Samtycke för publicering av foto, film och namn

I SpeedAdmin kan du även godkänna eller neka till samtycke. Mycket fint kommer ur att ge samtycke. Bland annat kan våra uppträdanden delas med föräldrarna och sparas för att visa familj och vänner.

Kulturskolans verksamhet dokumenterar också sin verksamhet med fotomaterial via bloggar och sociala medier som till exempel denna hemsida, facebook och Instagram.

Du som vårdnadshavare lämnar ditt samtycke för publicering av foto, film och namn till verksamheten i nya anmälan i SpeedAdmin, din portal för elever och vårdnadshavare. 

Du kan när som helst ändra eller återkalla ditt samtycke.

Kontakta oss

E-post: kulturskolan@nykoping.se

Telefon Kundservice: 0155-24 80 80

Telefontid: Vardagar kl. 09.00-16.00

 
 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny