Kulturskolan följer riktlinjer för coronavirus

Vill du veta vad som gäller för coronavirus i vår kommun, följ kommunens riktlinjer på hemsidan.

Uppdatering 2021-01-12

INFORMATION OM DISTANSUNDERVISNING

Kulturskolan går över till digital undervisning från och med vecka 2 till vecka 4 med eventuell möjlig förlängning.
Din respektive lärare kontaktar dig som elev/vårdnadshavare om hur detta går till.

NYTT! I överenskommelse mellan personal, elev och vårdnadshavare startar nya kurser, tas nya elever in samt sker lektioner med fysisk närvaro i kulturskolans lokaler från och med vecka 4 om restriktionerna inte förlängs!

Uppdatering 2021-01-08

ANPASSNINGAR SKÄRPS OCH DISTANSUNDERVISNING STARTAR 11 JANUARI 2021.

På grund av att situationen i samhället gällande pandemin Covid-19 Corona är fortsatt betungande, följer Nyköpings kulturskola restriktioner med distansundervisning från 11 januari till, i första hand, 24 januari 2021.

Om situationen då inte förbättrats, kan datumet flyttas fram ytterligare.

Detta innebär också att erbjudande av plats till nya elever senareläggs till tidigast slutet av januari. Tonborgen och övriga byggnader kommer under denna tid inte ha öppet annat än för nödvändig personal i så låg grad som möjligt.

Håll i och håll ut!

God fortsättning, ljusare tider kommer!

Kulturskolan

2020-11-05

Håll dig uppdaterad om coronavirusets nuläge och kommunens riktlinjer genom www.nykoping.se i artikeln "Om coronviruset".

NYA ANPASSNINGAR FÖR CORONA!!

Endast elever och personal är välkomna in på Kulturskolans lokaler så som:

Tonborgen,
Barnkulturcentrum,
Tingshuset,
Culturum,
Nicolai aula,
Omega aula.

Detta gäller fr o m  2020-11-05   t o m 2020-11-26,
med möjlighet till förlängning

då nya restriktioner gäller för Sörmland, enligt Folkhälsomyndigheten.

Vårdnadshavare lämnar vid entrédörren, kompisar/övriga väntar utanför.

I den mån det är möjligt ber vi att du som elev inte dröjer kvar i våra lokaler och korridorer före och efter din lektion.

Kulturskolan följer varje dag rapporteringen och de riktlinjer som finns.

Kulturskolan iakttar samma rutiner som vid övriga säsongsinfluensor med utökad städning av ytor och utsatta områden samt tillgång till tvål och vatten, med utställda flaskor med desificieringsmedel.

Vid sjukdom stannar man hemma även från Kulturskolan. Har skolan stängt har kulturskolan också stängt. Kulturskolan kontaktar elev/vårdnadshavare vid inställda lektioner enligt tidigare rutin. Upplever vi att elev har sjukdomssymtom enligt Folkhälsomyndigheten ber vi vänligen eleven gå hem precis som i skolan.

Från och med 12 mars planerar kulturskolan för att inte genomföra evenemang som samlar 50 personer. Kulturskolan undersöker och prövar olika former för distansundervisning med olika individuella lösningar utifrån rådande läge vecka 12 och rekommendationer gällande gymnasieelever kring Corona.

/Kulturskolan

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: