Kollage med en flicka som spelar trummor, penslar i en burk och två vita masker

Här under hittar du aktuell information som rör Kulturskolan.

Kulturskolan har Studiedag tisdag den 6 oktober

2020-03-23
Håll dig uppdaterad om coronavirusets nuläge och kommunens riktlinjer genom www.nykoping.se i artikeln "Om coronviruset".

Kulturskolan följer varje dag rapporteringen och de riktlinjer som finns.

Kulturskolan iakttar samma rutiner som vid övriga säsongsinfluensor med utökad städning av ytor och utsatta områden samt tillgång till tvål och vatten, med utställda flaskor med desificieringsmedel.

Vid sjukdom stannar man hemma även från Kulturskolan. Har skolan stängt har kulturskolan också stängt. Kulturskolan kontaktar elev/vårdnadshavare vid inställda lektioner enligt tidigare rutin. Kulturskolan prövar distansundervisning från vecka 12.

Från och med 12 mars planerar kulturskolan för att inte genomföra evenemang som samlar mer än 50 personer.

2020-03-04 - Kulturskolan följer riktlinjer och uppdaterar sig gällande coronaviruset varje dag.

Garanterade lektioner

20 augusti 2020

2020-06-11

Beslut avseende antal garanterade lektioner på Kulturskolan

Kulturskolan startar igen

11 augusti 2020

Solen sjunker dag för dag ner mot horisonten. Hösten tar vid och livet efter lovet återgår till det normala. Även Kulturskolan ska vara igång med alla sina kurser igen den 31 augusti. Men nya elever kan bli erbjudna en plats även en bit in i september.

Show & musikal i höst

29 juni 2020

Under sommaren kan du anmäla dig till nya ämnet Show & Musikal som är en kombination av sång och dans.

Kulturskolan blickar framåt

4 juni 2020

Våren 2020 var annorlunda och tillsammans hittade vi nya vägar. Vi ser tillbaks och inser att det fanns möjligheter i den digitala omställningen och vi har alla lärt oss nya sätt att undervisa och undervisas.

Kulturskolan följer riktlinjer för coronavirus

4 mars 2020

Vill du veta vad som gäller för coronavirus i vår kommun, följ kommunens riktlinjer på hemsidan.

Välkommen till vårterminen 2020 och Öppet hus

8 januari 2020

Jullov på Kulturskolan

19 december 2019

Kulturskolan tar jullov och öppnar åter igen den 9 januari. Missa inte vårt Öppet hus redan den 18 januari. Tills dess önskar vi dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2020.

Kulturljus i decembertid och höstens program

19 november 2019

Callisto och Cassiopeia - Kulturskolans körer siktar mot stjärnorna

4 september 2019

Kulturskolans ungdomskörer uppgraderar mot stjärnorna. Callisto och Cassiopeia är vägen mot stjärnorna och du får gärna åka med. Vi utökar våra körer för ungdomar 10-12 år och 13-25 år. Hoppa på tåget nu.

Dance the Night Away - Kulturskolans showgrupp medverkar

4 september 2019

Dansarna från tv-programmet Lets dance, Jasmine Takács och Aaron Brown, turnerar med sina dansare runt i Sverige och gästar Nyköpings Culturum den 5 oktober 2019. Med på scenen kommer vi då att hitta kulturskolans egen showgrupp i dans som medverkar i showen.

Ny termin och nya platser på Sång

2 september 2019

Är du mellan 9 - 25 år? Då kan du få plats på Sång redan i vår. Skynda dig in med din anmälan. Välkommen!

Minisång för de yngsta

12 augusti 2019

Välkommen till höstens nya satsning Minisång, sång i grupp för de lite yngre.

STOFF - Kulturskolans stöd och föräldraförening

5 mars 2019

Vill du engagera dig lite extra i ditt och andras barns kulturintresse? Kulturskolans Stöd- och föräldraföreningen (STOFF) söker föräldrar som vill vara en del i föreningen!

Bild och form för de lite yngre

26 februari 2019

I mars 2019 startade vår nya bildkurs Bild och form för de lite yngre. Kursen riktar sig till barn mellan 3-6 år och ni är varmt välkomna att komma och testa! Det finns platser kvar.