Kollage med en flicka som spelar trummor, penslar i en burk och två vita masker

Här under hittar du aktuell information som rör Kulturskolan.

Välkommen till Kommunens kundservice från november 2022

18 november 2022

Samarbete med kommunservice är nu etablerat, så nu kan du få svar på enkla frågor från vårt centrala informationscentrum.

Anmälan utökas med anmälan till Ponnyskolan Nyäng

28 juni 2022

Kulturskolan utökar sin Anmälan till att även innefatta anmälan till Ponnyskolan vid nya stallet vid Nyäng som Bullersta driver i höst. Men nu har vi även fått med oss TDL, Teknisk Design Lego i Barnkulturcentrum.

Nyköpings kulturskolas El Sistema startar tack vare statsbidrag

3 februari 2022

Nyköpings kulturskolas El Sistema startade tack vare statsbidrag.
Vad det gäller att kalla en verksamhet El Sistema är det enligt El Sistema Sverige lite flytande gränser…

• Undervisning i musik och klassiska orkesterinstrument/sång är en ingång.
  • Att man har lektion mer än en gång i veckan och att det finns ett socialt perspektiv (Vänstay).
  • Klassisk musik, eget skapande och folkmusik är andra ingredienser som kan känneteckna El Sistema.
  • Samarbete med en ”professionell” orkester/professionella musiker som också fungerar som förebilder för barnen.
  • Det är många i El Sistema Sverige som har verksamhet i socioekonomiskt utsatta områden där vi ser El Sistema som ett verktyg för kulturskolan att nå barn och unga med undervisning.

Prova Kulturskola

25 januari 2022

Nyköpings Kulturskola erbjuder dig att prova kulturskola på olika platser.

Kulturskolans personal undervisar tack vare beviljat statsbidrag på olika skolor efter skoltid i Brandkärr, Dammlöt, Sjösa, Släbro, Stenkulla, Stigtomta och Tystberga.

Kontakta kulturskolans administratör för mer detaljerad information om du har tankar och idéer om vad du önskar!

Var alltid frisk när du kommer till Kulturskolan!

12 januari 2022

Kulturskolan vädjar om att besökare och elever alltid är friska när du kommer till kulturskolan!

Garanterade lektioner

20 augusti 2020

2020-06-11

Beslut avseende antal garanterade lektioner på Kulturskolan