Glada gymnasieelever som tittar in i kameran.

Gymnasiemässan 2020

Välkommen! Här kan du som ska söka till gymnasiet hitta alla de gymnasieskolor som brukar ställa ut på den stora gymnasiemässan på Rosvalla. Med anledning av de skärpta rekommendationerna kring covid-19 har förutsättningarna för Öppet hus förändrats. Läs mer i Nyheten på nykoping.se. 

 

Om gymnasievalet - tips, räkna ut meritvärde med mera

Tips välja gymnasieprogram

Information för elever och föräldrar från skolverket om hur man kan tänka när man ska välja till gymnasieskolan.

Elteknikbranschens gymnasium

Om ETG

Elteknikbranschens gymnasium, ETG, erbjuder dig el- och energiprogrammet med inriktningen elteknik.

Vårt ETG-koncept är unikt! I vår utbildning har vi inkluderat din lärlingstid. Det innebär att de elever som tar sin ETG-examen får sitt yrkesbevis och kan anställas direkt efter sin utbildning. Det är vi ensamma om!

El- och energiprogrammet, ETG

Att arbeta som elektriker är både spännande, omväxlande men samtidigt ansvarsfullt. Den känslan vill vi att du ska få redan under din utbildning.

Framtidsgymnasiet

Om Framtidsgymnasiet

Längtar du efter ett riktigt bra jobb och att tjäna dina egna pengar? Med stöd, struktur och praktik ute på riktiga företag hjälper vi dig ut i arbetslivet.

Vi vill att du ska trivas på skolan och kunna vara dig själv, det är då man lär sig bäst!

VVS- och fastighetsprogrammet, Framtidsgymnasiet

På VVS- och fastighetsprogrammet får du en yrkesexamen och kan börja jobba direkt efter gymnasiet.

Introduktionsprogrammen, Framtidsgymnasiet

Saknar du några betyg från grundskolan? Inga problem, du kan gå hos oss ändå. Om du inte har alla betyg från grundskolan gör det inget. Du kan läsa in de kurser du behöver hos oss. 

Barn- och fritidsprogrammet, Framtidsgymnasiet

Vill du arbeta med människor? På Barn och Fritidsprogrammet jobbar du med barn och vuxna i alla åldrar. Efter gymnasiet kan du börja jobba direkt eller läsa vidare.

Industritekniska programmet, Framtidsgymnasiet

Tycker du att det är kul att svetsa eller vill du kanske jobba som maskinoperatör? Då ska du satsa på det Industritekniska programmet.

Himmelstalunds Utbildningscentrum

Om Himmelstalunds Utbildningscentrum

Himmelstalunds utbildningscentrum erbjuder gymnasieutbildningar inom Naturbruksprogrammet med inriktningarna djur och trädgård. Skolan ligger i det natursköna Himmelstalundsområdet vid södra infarten till Norrköping.

Djursjukvård, Himmelstalund

Sugen på att jobba på djursjukhus? I så fall är det här utbildningen för dig. Du får lära dig allt du behöver för att börja jobba som djurvårdare på djursjukhus. I utbildningen ingår grundkurs i läkemedelshantering vilken ger dig behörighet att ge läkemedel till djur om du arbetar tillsammans med en veterinär.

Syntolkad version av den här videon finns på Youtube.

Djurvård, Himmelstalund

Vill du få en bred utbildning som öppnar möjligheter för dig att arbeta med djur i olika sammanhang? Du väljer att fördjupa dig inom olika grenar av djurvård. Du kan också välja högskoleprofil för att läsa vidare på universitetet och högskola.

Syntolkad version av den här videon finns på Youtube.

Djurpark och tropisk anläggning, Himmelstalund

Drömmer du om att jobba med exotiska djur? Då har vi utbildningen för dig. Under dina tre år hos oss får du lära dig allt du behöver för att få en yrkesexamen som djurvårdare i djurpark och tropisk anläggning.

Syntolkad version av den här videon finns på Youtube.

Hund, Himmelstalund

Är hundar det bästa du vet? Då har vi ett hundgymnasium för dig! Hos oss får du en gedigen utbildning för att kunna arbeta med hundar. Skolan har ett nära samarbete med olika företag inom hundbranschen samt Kennel- och Brukshundsklubben.

Syntolkad version av den här videon finns på Youtube.

Trädgård, Himmelstalund

Vill du ha ett fritt och rörligt yrke där du får vara kreativ, arbeta praktiskt och är attraktiv på arbetsmarknaden? Här är utbildningen för dig som vill jobba med trädgårdar. 

Syntolkad version av den här videon finns på Youtube.

LBS

Om LBS Kreativa Gymnasiet

Nu ska du äntligen få välja gymnasium! Vi hoppas verkligen att du hittar rätt utbildning för just dig. Vill du ha en kul gymnasietid full med kreativt skapande och samtidigt vara förberedd för framtidens kreativa branscher och vidareutbildningar när du pluggat klart är vi skolan för dig. Vårt jobb är att hjälpa dig bli grym inom ditt unika intresse så att du efter gymnasiet kan gå ut och sätta siktet mot ditt drömjobb.

Syntolkad version av denna video finns på Youtube.

Estetiska programmet LBS

Vi erbjuder dig tre olika inriktningnar på Estetiska programmet - estetik och media, bild och form samt musik. 

Tekniska programmet, LBS

Är du nyfiken på hur spelfigurerna kan falla så naturligt? Vill du veta hemligheten bakom framgångsrika spelproduktioner? På LBS Spelutveckling läser du teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling men med djupdykningar i ditt stora intresse – spelprogrammering.

Nyköpings Enskilda Gymnasium

Om Nyköpings Enskilda Gymnasium

Nyköpings Enskilda Gymnasium är en fristående gymnasieskola som startades av lärare år 2004 och ligger mitt i stan.

Utbildningskvalitet och elevers lärande står i fokus i vår skola. Idag går cirka 520 elever på skolan, fördelade på tre program och vi är runt 60 anställda.

Kontakten mellan elever och lärare är mycket god. Lärare ger stöd i lärandet. Vi vill att alla ska trivas och känna sig trygga.

 

Samhällsvetenskapsprogrammet, Nyköpings Enskilda Gymnasium

Vi erbjuder dig två inriktningar på Samhällsvetenskapsprogrammet - samhäll och beteende. 

Naturvetenskapsprogrammet, Nyköpings Enskilda Gymnasium

Vi erbjuder dig två inriktningar på Naturvetenskapsprogrammet - naturvetenskap och natur o samhälle. 

Ekonomiprogrammet, Nyköpings Enskilda Gymnasium

Vi erbjuder dig två inriktningar på Ekonomiprogrammet - ekonomi och juridik. 

Nyköpings Gymnasium

Om Nyköpings Gymnasium

Vårt mål är att du utvecklas till en trygg människa med en framtidstro i en föränderlig värld. Efter fullföljd utbildning har du god kompetens för högre studier och för arbetslivet.

Vi erbjuder dig en spännande gymnasieskola då vi bland annat är en certifierade FN-skola, är ett riksidrottsgymnasium i kanot, har flera utbytesprojekt med andra skolor runt om i Europa, kan erbjuda dig idrottsprofiler inom fotboll, orientering, handboll och innebandy - och har Nyköpings bredaste programutbud och längst erfarenhet av att utbilda unga av alla gymnasieskolor i kommunen. 

Välkommen till oss du också!

Studievägledarna tipsar inför gymnasievalet, Nyköpings Gymnasium

Inför ditt gymnasieval finns det många frågor. Vi vill tipsa dig att gå runt på de olika gymnasieskolornas öppna hus, ställ frågor om olika program och inriktningar, prata med din studie- och yrkesvägledare på din skola.

Du är också varm välkommen att ta gärna kontakt med oss om du har några frågor om våra gymnasieprogram! Du hittar våra kontaktuppgifter på webben - nykoping.se/nykopings-gymnasium/studie--och-yrkesvagledning.

Om Nyköpings Gymnasium Gripen

I våra nybyggda och nyrenoverade lokaler på Gripenområdet hittar du flera av våra gymnasieprogram. Här finns bland annat nya musikstudios till Esterna, topputrustade labblokaler för Naturvetarna, vi har maskiner för laserskärning, roterande gravyr samt flertalet 3D-printers för Teknikerna. Vi har även en komlett elevhälsa och ett café som är en trevlig samlingspunkt. 

Barn- och fritidsprogrammet, Nyköpings Gymnasium

Vill du skaffa dig goda framtidsmöjligheter att arbeta som till exempel barnskötare, förskolelärare, personlig assistent, eller som personal inom tränings- och idrottsanläggningar? Barn- och fritidsprogrammet är ett brett program som ger dig många framtida valmöjligheter.

Bygg- och anläggningsprogrammet, Nyköpings Gymnasium

Bygg- och anläggningsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar. Vi blandar teori med praktik och under andra och tredje året får du arbeta på en arbetsplats under ett antal veckor, så kallad APL.

Estetiska programmet, Nyköpings Gymnasium

Vi erbjuder inriktningen Musik och samhället, där du utvecklar din musikalitet och kreativitet genom individuell undervisning i ett instrument eller sång. Du får flera tillfällen att stå på scen, vilket övar dig i samarbete, kommunikation och förmågan att leda andra.

Naturvetenskapsprogrammet, Nyköpings Gymnasium

Här får du en bred och fördjupad utbildning som ger dig inträde till de flesta universitets- och högskoleutbildningar. Vi arbetar experimentellt och forskningsinriktat i topputrustade lokaler och med digitala verktyg. Framför dig ligger spännande yrken som läkare, veterinär, ingenjör eller arkitekt.

Samhällsvetenskapsprogrammet, Nyköpings Gymnasium

Du som väljer Samhällsvetenskapsprogrammet får en högskoleförberedande utbildning med fokus på världen, människan och medierna i ett globalt och hållbart samhälle. Vi kombinerar teoretiska studier med upplevelser i form av studieresor, temaveckor och ämnesövergripande projekt. 

Teknikprogrammet, Nyköpings Gymnasium

Här får du en högskoleförberedande utbildning som ger dig förutsättningar att studera och arbeta såväl nationellt som internationellt. Vi arbetar i helt nya lokaler, både teoretiskt och praktiskt, med modern teknik och utrustning i framkant. 

Om gymnasiesärskolan, Nyköpings Gymnasium

Vi har lång erfarenhet av att möta och undervisa elever inom gymnasiesärskolan.

Du lär dig att samspela med andra människor och här möter du demokrati- och rättvisefrågor och lär dig omsorg om miljön.

Introduktionsprogrammen, Nyköpings Gymnasium

Introduktionsprogrammen är till för dig som inte är behörig till gymnasiet än. Här får du möjlighet att studera så du blir behörig att söka gymnasieutbildning, annan utbildning eller förbereda dig för arbetslivet. 

Om Nyköpings Gymnasium Nico

Välkommen till Nico - skolan mitt i stan! Vi är en liten skolenhet som arbetar för att du som elev ska nå dina mål. Här har vi tre olika gymnasieprogram, en komplett elevhälsa och ett trevligt fik. 

Ekonomiprogrammet, Nyköpings Gymnasium

Här utbildas du för en djupare kunskap inom företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Under din tid på programmet möter du verkligheten genom studiebesök, resor inom och utanför Sverige samt genom praktiskt undersökningsarbete.

Handels- och administrationsprogrammet, Nyköpings Gymnasium

Vill du få kunskap om olika handelsområden, hur man startar och driver företag, kundbemötande och sälj samt digital handel idag och i framtiden? Då ska du välja oss! Vi ger dig en yrkesutbildning med kunskaper för att kunna arbeta inom yrken som säljare, inköpare och butiksledare. 

Vård- och omsorgsprogrammet, Nyköpings Gymnasium

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för arbete och vidare studier inom vård och omsorg. Programmet ger en bra grund för dig som i framtiden vill arbeta inom vårdområdet, sociala sektorn, polis eller räddningstjänst.

Om Nyköpings Gymnasium Skavsta

Vill du lära dig att arbeta med modern teknik i en bransch som är i framkant? Här på Skavsta kan du välja mellan Fordons- och transportprogrammet och Flygteknikprogrammet. Vi är en liten skola med 280 elever och ett 30-tal personal. Vi har även en komplett elevhälsa som finns här för dig. Här kan du gå en utbildning som ger dig goda möjligheter till ett jobb direkt efter examen. 

Flygteknikprogrammet, Nyköpings Gymnasium

Här får kunskaper som behövs för att arbeta som mekaniker för flygplan. Du får möjlighet till både svensk yrkesexamen och ett internationellt certfikat, Certificate of Recognition, som används för att få arbete som flygmekaniker i stora delar av världen. 

Fordon- och transportprogrammet, Nyköpings Gymnasium

Fordons- och transportprogrammet ger dig möjlighet till en eftertraktad yrkesutbildning. Efter utbildningen har du de kunskaper som behövs för att arbeta som till exempel mekaniker för personbil, lastbil och mobila maskiner, lackerare eller som yrkesförare. Många av våra elever får jobb direkt efter examen. 

Nyköping Strand Utbildningscentrum

Om Nyköping Strand Utbildningscentrum

Vi erbjuder dig nationella gymnasieutbildningar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) samt Hotell- och turismprogrammet (HT). Hos oss får du en yrkesutbildning men du har även möjlighet att läsa så att du får högskolebehörighet.)

Dessutom har vi introduktionsutbildning och gymnasiesärskola med inriktning mot kök (HRHOT). I samarbete med Campus Nyköping har vi även gymnasial vuxenutbildning med inriktning mot Bageri och konditori samt Hotell och turism.

Hotell- och turismprogrammet, Nyköping Strand Utbildningscentrum

Det här är en utbildning för dig som vill ha Sverige eller hela världen som din framtida arbetsplats! Service, bemötande och kommunikation är grundläggande i utbildningen. 

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Nyköping Strand

Här får du en utbildning som ger dig kunskaper för arbete inom restaurang, bageri, delikatess och catering. I sammarbete med branschen bästa aktörer ger vi dig en gedigen grund att stå på när du ska ut i arbetslivet. Utbildningen är ett yrkesprogram men vi ger dig också högskolebehörighet för fortsatta studier.

Introduktionsprogram, Nyköping Strand

Om du önskar söka till ett yrkesförberedande program på gymnasiet, men inte uppfyller behörighetskraven, kan du istället ansöka till yrkesintroduktion, IMYRK. Här går du om du vill bli behörig till det nationella yrkesprogrammet eller vill förbereda dig för arbetsmarknaden.

Om Gymnasiesärskolan, Nyköping Strand Utbildningscentrum

Här får du en god grund för att studera vidare, söka arbete och kunna delta aktivt i samhällslivet. Dessutom ger gymnasiesärskolan möjlighet till personlig utveckling.

Realgymnasiet

Om Realgymnasiet

Välkommen till Realgymnasiet i Nyköping!

Vi lär mitt i verkligheten och förbereder oss både för yrkesliv eller vidare studier. Vi erbjuder också lärling för den som vill vässa sig extra mycket inom sin utbildning.

I våra utbildningar kan du lägga till olika diplomeringar till din examen som du har nytta av i framtiden. Diplomeringarna är branschens egna och ökar dina chanser till jobb markant!

Naturbruksprogrammet djurvård, Realgymnasiet

Det här är utbildningen för dig som vill jobba nära alla sorters djur. Du får möta både djur och människor på djuranläggningar, zoohandel och djursjukhus, inte minst genom vårt samarbete med Evidensia. 

Naturbruksprogrammet natur och äventyr, Realgymnasiet

Att arbeta med äventyrsturism innebär att du möter, leder och instruerar människor i skiftande naturmiljöer med varierande förutsättningar och med olika aktiviteter som bas för naturupplevelsen.

Naturbruksprogrammet ridning, Realgymnasiet

På Ridning tränas du i hoppning, dressyr, hästkunskap, ledarskap och mycket annat. Inte minst utvecklas du som entreprenör och får insyn i att driva eget företag inom hästnäringen.

Öknaskolan

Om Öknaskolan

Välkommen till Öknaskolan, vackert belägen 2 mil utanför Nyköping! På vårt 3800 hektar stora skolområde finner du ett mosaikartat landskap, moderna maskiner, ladugård, växthus, djurhus med smådjur och reptiler, stall, en veterinärmottagning och förstås fina lokaler för både lärande och boende.

Här läser ca 250 elever Naturbruksprogrammet i en fantastisk miljö som kan bli ditt nya klassrum. Välj mellan inriktningarna Hästhållning, Djurvård, Naturturism, Lantbruk eller Trädgård.

Naturbruksprogrammet, Öknaskolan

Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. På Naturbruksprogrammet kombinerar man teori och praktik på ett omväxlande och inspirerande sätt.

Gymnasiesärskolan, Öknaskolan

Här får du som elev träna på att arbeta självständigt och med andra på ett säkert sätt. Du får jobba både praktiskt och teoretiskt inom lantbruk, trädgård samt med djur.

Yrkesintroduktion, Öknaskolan

Introduktionsprogrammet (IM) är ett program för dig som saknar gymnasiebehörighet.

Vi erbjuder dig Introduktionsprogrammet Yrkesintroduktion. Målet med din tid på YI är att du direkt ska förberedas för arbete inom naturbrukets yrkesområden; lantbruk, häst eller trädgård och bli behörig till ett av de nationella programmen. Utbildningen utformas individuellt för varje elev.

Om gymnasievalet - tips till dig som ska välja