Meny

Bryngelstorpskolan

Elevens bästa skoldag – varje dag!

Här kan du som ska börja förskoleklass träffa några av dina nya pedagoger och se lokalerna. Det ska bli så kul att träffas till hösten! Ha en trevlig sommar så länge – vi ses snart.

Info om Coronaviruset på kommunens webbplats:

https://nykoping.se/kommun--politik/sa-styrs-kommunen/sakerhet-och-kris/coronavirus

Läget i grundskolan 

För att bromsa spridningen av det nya coronaviruset är det viktigt att:

 • ditt barn stannar hemma om de känner sig sjuka med snuva, hosta och/eller feber, även vid lindriga symptom.
 • varje elev eller medarbetare som varit hemma och varit sjuk måste ha minst två friskdagar hemma innan man återvänder till skolan. Detta är ett generellt krav ifrån Folkhälsomyndigheten och måste respekteras.

Vi har en ökad frånvaro bland medarbetare och elever, vilket påverkar skolans förmåga att bedriva undervisning jämfört med under ordinarie förutsättningar. Skola och fritidshem planerar för att kunna omorganisera undervisning och omsorg i den mån som behövs för att kunna fortsätta bedriva verksamhet. 

Vilka åtgärder som krävs kan snabbt komma att förändras och är något som ses över varje dag. Vi tar en dag i taget och försöker normalisera elevernas vardag i mesta möjliga mån.

Distansundervisning vid långvarig frånvaro

Trygga barn på nätet

 • I den krissituationen som vi just nu befinner oss i, är det fler barn än vanligt som befinner sig ute på nätet, ofta flera timmar om dagen. Det är viktigt att du som vårdnadshavare både själv sätter dig in i vilka risker som finns, och att du pratar med ditt barn om det. Här har vi samlat information och länkar om det

Önskemål från skolan angående vistelse på fritidshem för F-3

Fredag 3 april får vårdnadshavare inom F-3 ett brev via e-post, där vi önskar att de som är föräldralediga, arbetssökande eller permitterade, i den mån det är möjligt, låter sina barn vara kortare tid eller inte alls på fritids, på grund av personalsituationen där just nu.

Genomförda förändringar, från 18 mars:

 • utflykter och studiebesök utanför skolan är inställda
 • Menyerna har ändrats på grund av personalbrist, men från vecka 16 återgår Måltidsservice till ordinarie matsedel.
 • klasser och fritidshemsgrupper med få elever slås ihop
 • det finns fler vikarier än vanligt i verksamheten
 • icke akuta möten skjuts på framtiden då verksamheten behöver prioritera undervisningen

Matsal och idrott

 • Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer kring skolmatsalen, som att begränsa antalet elever som äter samtidigt och öka avstånden mellan borden där det går. Lösningarna ser lite olika ut på olika skolor, beroende på förutsättningar och omständigheter.
 • Vi undviker aktiviteter med mycket fysisk kontakt på idrottslektionerna.
 • Simundervisningen är inställd tillsvidare.
 • Från och med v. 16 (efter påsklovet) kommer all idrottsundervisning i årskurs F-6 ske utomhus i största möjliga mån. Aktiviteterna kommer att vara sådana där det räcker med att eleverna tar med sig skoombyte. Nyköpings grundskolor gör dessa förändringar baserade på de senaste rekommendationerna från myndigheterna kring idrottsplatser och allmänna omklädningsrum, samt Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring social samvaro i förskola och skola.
 • Mer information om skolmat och corona

Städning

 • För att minska smittspridning städas skolan minst en gång om dagen, på toaletter, handtag, lampknappar och andra kontaktytor enligt Skolverkets anvisningar. I den mån det är möjligt för vårt städbolag att städa extra, så görs det.

Vi pratar med eleverna om corona, det handlar bland annat om hur viktig handhygienen är, att hitta information på rätt webbsidor och inte tro på eller sprida rykten.

Tips på webbsidor som handlar om information om corona till barn:

Följ informationen på nykoping.se

 

Välkommen till Bryngelstorpskolan, en F-6 skola med ca 330 elever. Skolan ligger i Nyköpings nordöstra ytterområde bland villabebyggelse med skog och natur inpå knutarna. Den naturnära utemiljön inbjuder till aktivitet, lärande och lek.

Bryngelstorpskolan och dess fritidshem har under längre tid arbetat för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla elever. Vi arbetar för att bli en NPF-säkrad skola. NPF är en förkortning för neuropsykiatriska funktionsvariationer, till vilka räknas till exempel ADHD, Tourettes syndrom och språkstörningar. Skolans och fritids lokaler är anpassade för att möta barn med olika behov och vi ger eleverna tillgång till olika hjälpmedel för att underlätta för dem i deras lärande.

Jag kan, jag vill, jag vågar! Sammanfattar vår syn på barn och lärande. Vi som arbetar på skolan vill att du som går här ska få goda kunskaper, känna stort självförtroende och känna dig trygg så du kan lita till dina kunskaper.

För information som rör ditt barns klass besök skolans blogg.

Aktuellt

Förändrad skolavslutning 2020

15 april 2020

Vallarna kommer inte att användas på årets skolavslutningar för de centrala F-6 skolorna.

Studiedag 4 maj

17 januari 2020

Vi vill göra dig uppmärksam på årets studie- och lovdagar. 

Kontakta oss

Bryngeltorpsskolan

Sjukanmälan - ring före kl. 07.45 uppge elevens förnamn, efternamn och klass
0155-24 80 13

Friskanmälan
073-325 31 25

Anna Kapanen Kjellberg, rektor
0155-45 79 61
anna.kapanen.kjellberg@nykoping.se 

Rebecca Johansson, biträdande rektor
0155-45 73 59
rebecca.johansson.1@nykoping.se

Matilda Johansson, biträdande rektor
0155-45 79 64
matilda.johansson@nykoping.se

Lotta Ackelman, administratör
0155-45 79 62
charlotta.ackelman@nykoping.se

Bryngelstorpsskolan
Trillingsbergsvägen 24
611 61 Nyköping

Fritids

Bullerbyn
073-325 31 27 

Mattisborgen
073-325 31 26  

Utefritids
073-662 20 17

dold

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: