Meny
Barn skär paprika ute
Barn lagar mat ute
Matlagning i skogen

Matsedel och kök

Köket är förskolans hjärta och där är både vuxna och barn varmt välkomna. Förskolan har egna kockar som lagar all den goda maten och bakar till största delen det bröd som serveras på förskolan. Du hittar veckans meny på vår blogg!

 

På Korvettens förskola får ditt barn redan från 2-årsåldern lära sig att ta mat själv från buffébordet som står uppdukat i matrummet. Du som förälder kommer att bli förvånad över vad ditt barn kommer att lära sig att hantera både mat och servering på egen hand! Vi använder vårt kök även för olika projekt där barnen själva får medverka. Målet för våra kockar är att bevara en god matkultur med goda och sunda matvanor.

Kockarna verkar för ett positiv synsätt kring mat från världens alla hörn och runt rutiner för barnens olika matsituationer.

KOMMANDE LÄNK : Matsedel - för fyra veckor           

 

Nyköpings kommun arbetar på flera sätt för att främja ett hållbart samhälle där alla ska kunna göra hälsosamma och miljömedvetna val. Läs mer om arbetet med hållbara måltider och ett vinnande måltidsarbete i Nyköpings kommun. 

                         

                                     

                                                                                                 

Kontakta oss

Korvettens förskola

Riggargatan 2 A-B

611 64 Nyköpings Kommun

 

Mail till förskolan
korvettensforskola@nykoping.se

 

Lisa Karlén, 0155-45 79 55
rektor Korvettens och Ängstugans förskolor
Lisa.karlen@nykoping.se

 

Handläggare förskola
Annette Fröding

Tfn 0155 24 80 60
barnplacering@nykoping.se

Vardagar kl. 10-12

Avdelningar

Hemligheten

Tfn 073 - 66 22 471

Äventyret

Tfn 073 - 66 22 472

Överraskningen

Tfn 073 - 66 22 473 

Kock

Tfn  073 - 66 22 470

Ring eller skicka sms direkt till er avdelnig för sjuk - och friskanmälan.

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: