Meny
Barn skär paprika

Matsedel och kök

Kompassens förskolas egen kock Elisabeth, tillagar maten från grunden. Hon använder i största möjliga mån KRAV-märkta och ekologiska varor. Dofterna från köket sprider sig då maten lagas och brödet bakas. De äldsta barnen äter i en gemensam matsal och maten serveras på ett buffébord. De yngsta barnen äter lunch och mellanmål på sin hemvist. 

Meny vecka 

 

85%  av våra inköp i köket är ekologiska och KRAV-märkta.
I övrigt är vi noga med att köpa svenskt kött och kyckling samt MSC-märkt fisk.

Varje dag serveras flera olika sallader och/eller grönsaker till maten. Till dryck erbjuds ekologisk mjölk eller vatten. Barnen äter dagligen KRAV-märkt frukt. Specialkost finns om ditt barn behöver det. 

Frukost

Frukosten serveras 07.00-07.30 och innehåller alltid: mjukt bröd, knäckebröd, smör, ost/köttpålägg, juice, vatten eller mjölk. I övrigt varieras det mellan mannagrynsgröt/havregrynsgröt, naturell yoghurt, egengjord musli och ägg.

Mellanmål:

Till mellanmålet serveras det bröd, olika varianter av pålägg, smör, mjölk, grönsaker, frukt och ibland smoothie.

Det mesta är ekologiskt och KRAV-märkt.

Nyköpings kommun arbetar på flera sätt för att främja ett hållbart samhälle där alla ska kunna göra hälsosamma och miljömedvetna val. Läs mer om arbetet med hållbara måltider och ett vinnande måltidsarbete i Nyköpings kommun. 

Kontakta oss

Kompassens förskola

Strandstuguviksvägen 21 
611 46 Nyköping
kompassensforskola@nykoping.se 


Biträdande rektor Lotta Ånelöf

Enhetsansvarig Kompassens förskola
073-773 78 10
charlotta.anelof@nykoping.se


Handläggare förskola
0155-24 80 60
barnplacering@nykoping.se


Områdesansvarig rektor
Södra förskoleområdet
Ellinor Bengtsson
0155-45 76 65
ellinor.bengtsson@nykoping.se

Avdelningar

Hemvist Jollen
073-149 31 44

Hemvist Ekan
073-149 31 43

Hemvist Skeppet
073-149 31 42

dold

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: