Meny
Utematlagning på muurikka
Barn skär paprika utomhus

Matsedel och kök

I köket på Gula Villan arbetar Lisbeth som tar emot och serverar maten från Svalsta skola. 

På Tybblegården lagas all mat från grunden av vår kock Lotta.

 

Det serveras ekologiska råvaror så långt det är möjligt och specialkost av olika slag erbjuds varje dag. Våra måltider ska vara positiva upplevelser där barn och pedagoger samspelar med varandra och där måltiderna genomsyras av matglädje. På Tybblegården tillagas maten ibland utomhus tillsammans med barnen.

Nedanstående matsedel gäller Tybblegården.

Tybblegården meny v 25:

Måndag: Korvstroganoff med ris
Tisdag: Fisk i ugn med citron, dill och potatis
Onsdag: Pannkaka
Torsdag: Kassler med mimosa och färskpotatis
Fredag: Midsommarafton - Förskolan är stängd

Tybblegården meny v 26:

Måndag: Fiskgratäng
Tisdag: Köttbullar med makaroner
Onsdag: Potatisbullar med bönfräs
Torsdag: Kycklingsoppa
Fredag: Pastasallad med quornbitar och ost

Du kan ladda ner appen Skolmaten för att se matsedel för att veta vad barnen får för mat på Gula Villan. 

Nedanstående matsedel gäller Gula Villan.

Meny v 28:

Måndag: Kycklingnuggets med bulgur och sötsur sås
Tisdag: Fiskgratäng Bordelaise med potatismos
Onsdag: Pannkaka med sylt/äppelmos och keso
Torsdag: Köttbullar (nöt) med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Fredag: Kycklingfajitas med tortillabröd, bbq-sås, gräddfil och tillbehör

Meny v 29:

Måndag: Falafel med matvete och tomatsås
Tisdag: Chili con Carne med gräddfil och nachos
Onsdag: Chilikryddad färs och rotfruktssoppa, mjukt bröd och ost
Torsdag: Fiskburgare med bröd och dressing, rostade rotfrukter
Fredag: Gulaschgryta med kokt potatis

Meny v 30:

Måndag: Fiskgratäng med rostad lölk och potatismos
Tisdag: Köttfärssås och spagetti
Onsdag: Oxpytt med inlagda rödbetor
Torsdag: Lasagnettegratäng med morot och tomat
Fredag: Kycklinggryta i mild currysås och ris

Meny v 31:

Måndag: Höns- och potatislåda med curry
Tisdag: Fiskbullar i dillsås, kokt potatis
Onsdag: Tacosoppa (sojafärs), mjukt bröd och ost
Torsdag: Wienerkorv (kalkon), potatismos och grillgurka
Fredag: Krämig currygryta (quorn) serveras med bulgur

Meny v 32:

Måndag: Krämig korvgryta med matvete
Tisdag: Fiskpanetter med kokt potatis och remouladsås, citronklyfta
Onsdag: Pastagratäng med tomat
Torsdag: Pannbiff, örtslungad potatis, rostad vitlökscreme
Fredag: Pastasallad med kyckling och soltorkad tomat, Rhode Island dressing och mjukt bröd

Meny v 33:

Måndag: Potatisbullar, bönfräs och lingonsylt
Tisdag: Kebabgryta med matvete
Onsdag: Pastasås med kyckling och vitlök, pasta
Torsdag: Ugnsstekt fisk med gräddsky och potaitsmos
Fredag: Tacobuffé  

Nyköpings kommun arbetar på flera sätt för att främja ett hållbart samhälle där alla ska kunna göra hälsosamma och miljömedvetna val. Läs mer om arbetet med hållbara måltider och ett vinnande måltidsarbete i Nyköpings kommun. 

 

Kontakta oss

Jönåkers förskola

Jönåkers förskola Tybblegården
Tybblegårdarna 2C
611 70 Jönåker
jo.tybble@nykoping.se

Jönåkers förskola Gula villan
Skolvägen 22
611 70 Jönåker
jo.gulavillan@nykoping.se

Biträdande rektor Johanna Krautmeijer
Enhetsansvarig Jönåkers förskola
073-426 85 97
johanna.krautmeijer@nykoping.se


Handläggare förskola
0155-24 80 60
barnplacering@nykoping.se

Områdesansvarig rektor
Västra förskoleområdet
Maria Wegemark Westerlund
0155-45 76 63
maria.wegemark.westerlund@nykoping.se

Avdelningar

Tybblegården
Kojan
073-426 87 17

Kajutan
073-426 87 16

Gula villan
Gul 
073-773 79 75

Orange 
073-426 89 27

Röd 
073-426 89 26


Ring eller skicka sms direkt till er 
avdelning för sjuk - och friskanmälan.

dold

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: