Matsedel och kök

Bra mat i förskolan är viktigt för hälsan, inlärningen och för att barnen ska orka med att utforska livet.

Aktuell meny kan du hitta på vår blogg!

Nyköpings kommun arbetar på flera sätt för att främja ett hållbart samhälle där alla ska kunna göra hälsosamma och miljömedvetna val. Läs mer om arbetet med hållbara måltider och ett vinnande måltidsarbete i Nyköpings kommun. 

 

Det är viktigt att ge barnen möjligheten att lära sig tycka om många olika rätter och ge dem positiva attityder till mat, dels för att främja goda matvanor men även för att lära dem uppskatta maten som serveras på bordet.

På Franciscus förskola finns det ett mottagningskök där det tillagas kolhydrater såsom pasta, potatis, ris och bulgur med mera. Övrig mat tilllagas av kockarna på Korvettens förskola, här bakas också det mesta av brödet som sen levereras till Franciscus förskola. Maten lagas i största möjliga mån från grunden och i stor utsträckning med ekologiska råvaror.

Vi vill också erbjuda en sockersnål kost, en kost med mindre mängd salt och mättat fett, halvfabrikat och istället erbjuda massor av frukt och grönsaker.

De äldre barnen hämtar sin mat från vårt buffébord. Barnens självkänsla växer när de själva får vara med och påverka vad som ska läggas på tallriken. Vi vill att barnen ska vara delaktiga i sin egen vardag.  

Under verksamhetsåret arbetar köket med att minska matsvinnet på förskolan. Det är en del av vårt fokusområde "Hållbar Utveckling". 

 

Kontakta oss

Franciscus förskola

Vildgåsvägen 8 A
611 62 Nyköping
franciscusforskola@nykoping.se 

Maria Westerlund, rektor
073-662 24 83
maria.wegemark.westerlund@nykoping.se

Köket
073-426 89 31

Handläggare förskola
0155-24 80 60
barnplacering@nykoping.se

Avdelningar

Nedre våningen:

Utforkaren: 073-426 89 66
Äventyraren: 073-426 89 67

Övre våningen:

Nyfikenheten 073-426 89 68
Upptäckaren: 073-426 89 69

 

Ring eller skicka sms direkt till er avdelnig för sjuk - och friskanmälan.

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: