Visningslägenheten öppnar tisdag 20 juni

16 juni 2023
Omsorg och stöd Kommun och politik Uppleva och göra

Nu är Nyköpings kommuns nya visningslägenhet möblerad och invigd! Där finns gott om smarta hjälpmedel i hemmet som kan öka självständigheten och underlätta vardagen för äldre och personer med funktionsnedsättningar. Saker som man ofta inte vet att de ens finns.

Bakom beslutet att öppna en visningslägenhet för äldre och personer med funktionsnedsättningar står Vård- och omsorgsnämnden och äldreomsorgen i Nyköpings kommun. En del av hjälpmedlen kan man köpa själv i butiker för hjälpmedel. Annat kan kommunen förskriva och annat går det att ansöka om hos biståndshandläggaren.

Här finns vardagssaker som flask- och burköppnare, lampor, produkter för hygien och mer avancerad teknik som trygghetskamera, larm med mera. En arbetsterapeut tar emot i lägenheten och ger besökare tips.

En lägenhet som utvecklas

- Jag är så glad och stolt över lägenheten! Det är en utvecklingslägenhet som kommer att fyllas med fler och fler hjälpmedel, både till nytta för våra invånare och våra medarbetare inom äldreomsorgen, sa Carina Wallin, ordförande i Vård- och omsorgsnämnden vid invigningen. Våra äldre blir äldre och allt fler, de här hjälpmedlen hjälper dem att få ett bra liv i sitt hem länge.

Du hittar lägenheten på Forsgränd 1 (nära restaurang S:t Anna). Den öppnar på tisdag 20 juni och håller öppet varje tisdag kl 13-16 under hela sommaren (stängt 25 juli och 1 augusti). Välkommen och titta och ta gärna med dina anhöriga. 

Permanent information finns på nykoping.se.