Turisbyrån flyttar ut

12 december 2022
Uppleva och göra Uppleva och göra - Se och göra

Allt färre personer väljer att besöka en turistbyrå fysiskt, något som märks i hela landet. I Nyköping har besöken minskat med 90 procent sedan 2014. Nu behöver kommunen hitta nya vägar för att stärka upplevelsen av Nyköping som plats.   

- Turisterna hittar oss alltmer via digitala kanaler, genom omdömen på nätet och via djungeltelegrafen. Satsningen Stolt ambassadör är en viktig del i vårt arbete där Nyköpingsbor spelar en viktig roll i att välkomna våra besökare. Vi ser också att turisterna gärna träffar oss vid besöksmålen för fler råd och tips, säger turistchef Erik Lindhe. 

Här på plats under Sverigecupen i handboll på Rosvalla i november. 

Informationshubbar

Kommunen satsar även på obemannade information- och inspirationshubbar vid strategiska platser som Rosvalla, Culturum, Stadshuset, Nävekvarn och Skavsta. Framåt kommer man hitta fler platser för att öka servicen där både invånare och besökare kan inspireras och ta del av kommunens utbud av kultur och friluftsliv. Dessutom planerar man sommartid hälsa besökare välkomna till kommunen via ambulerande cyklar för flexibla och personliga möten. 

- Gästnätterna har ökat med runt 80 000 i kommunen sedan 2014 och vi kommer fortsätta vårt nära samarbete med hotell och besöksmål i kommunen som ofta får ge turister på besök råd och tips på aktiviteter, säger Erik Lindhe. 

Fysiska lokalen stänger

Detta innebär att Turistbyrån stänger sin fysiska lokal vid Stora Torget den 23 december.

Merparten av dagens besökare till Turistbyrån köper fysiska biljetter till evenemang. Försäljningen av biljetter flyttas från turistbyrån till biljettkuren på Culturum den 11 januari, med öppettiderna onsdag - fredag kl. 11-15. På Rosvalla finns även biljettförsäljning måndag - fredag kl. 07-19 samt helger kl. 07-18. 

Digital och personlig support

Webbplatsen nykopingsguiden.se med över 600 000 besökare per år är öppen dygnet runt med information och tips om besöksmål och evenemang i Nyköping. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Kundservice på telefon 0155-24 80 80. Öppettider helgfri måndag – fredag kl. 09-16. 

Läs mer om hur vi jobbar med besöksnäring.

Läs frågor och svar om att turistbyrån flyttar ut.  

Vill du få senaste nytt med kultur, nöjen och utflyktstips?  
Anmäl dig till Nyköpingsguidens nyhetsbrev och följ oss i våra sociala kanaler: 
https://nykopingsguiden.se/nyhetsbrev/ 
https://www.facebook.com/nykopingsguiden 
https://www.instagram.com/nykopingsguiden/