Meny

Trygga vuxna på stan redo för samtal

26 november 2020
Barn och utbildning Kommun och politik

När restriktioner gör att verksamheter stänger i sina lokaler, då ställer personalen om – och kliver ut på gatorna.

Trygga vuxna på stan, Eva Rosenberg, Nyköpings församling, Malin Glysing, integrationspedagog, Agnes Henriksson, tjejjouren Mira.

Trygga vuxna på stan, Eva Rosenberg, Nyköpings församling, Malin Glysing, integrationspedagog, Agnes Henriksson, tjejjouren Mira.

 

- Vi vill möta personer där de är. Det är så många som inte har någonstans att ta vägen just nu, säger Eva Rosenberg från Nyköpings församling.

Svenska kyrkan lokalt och Nysam tog första initiativet till att flera verksamheter skulle dra igång vandringar på stan, både på tider då många unga slutar skolan och ska ta sig hemåt och sedan senare på kvällen.

Nu deltar flera verksamheter inom kommunen tillsammans med kyrkan och föreningar som exempelvis tjejjouren Mira. Det börjar ofta sina vandringar på busstationen eftersom många unga samlas där. Sedan rör de sig i centrum längs Storgatan och Stora Torget.

- Är ni här i dag igen, får vi höra, säger integrationspedagogen Malin Glysing och ler. Hon tror att ju mer igenkända de är med sina I love NYK-västar desto fler kommer att ta tillfället i akt och ta kontakt med dem.
Gänget konstaterar att många barn och unga har mycket tankar de går och bär på och att det är viktigt under den här speciella tiden att det finns fler trygga vuxna som lyssnar.
 
Vandringarna pågår varje vardag mellan 15 och 17.30 fram till den 18 december. Fritidsgårdarnas personal vandrar dessutom tisdag-torsdag 18.30-22.00 och fredag 19.30-23.00.

Tillhör du någon förening och vill delta i vandringarna, kontakta Jonny Stenback, Nyköpings församling, på telefon 0155-75131.