Meny

Sverigecupen skjuts fram till februari 2021

7 september 2020
Näringsliv och arbete Kommun och politik Uppleva och göra

De senaste åren har Sverigecupen, en handbollsturnering för unga, arrangerats i Nyköping. Årets turnering skjuts fram till februari nästa år med anledning av pandemin.

För sjunde året i rad skulle Sverigecupen spelas i november på Rosvalla i Nyköping. Men för att kunna ordna ett lika säkert och publikvänligt arrangemang som det brukar vara beslutar nu kommunen tillsammans med Svenska handbollförbundet och IFK Nyköping att skjuta fram cupen. Nytt datum är 5-7 februari 2021.

– Sverigecupen brukar locka mängder med besökare och är ett bra tillfälle att se framtidens storspelare. Det är ett evenemang med många tillresande, vilket är bra för besöksnäringen. Men i år gör coronapandemin att förutsättningarna ser annorlunda ut och vi är glada att Nyköpings Arenor förhoppningsvis kan ta emot spelare och publik i våra lokaler i början av nästa år i stället, säger Claes Hidegård, projektledare på Nyköpings Arenor.

Gemensamt beslut

Beslutet är fattat av Svenska handbollförbundet, IFK Nyköping och Nyköpings Arenor, som är en del av Näringslivsenheten i Nyköpings kommun.

– Vi har genomfört en riskbedömning av arrangemanget och det blir för svårt och omfattande att hantera under nuvarande omständigheter. Vi som förening ser fram emot att ta emot handbollssverige i februari istället och då förhoppningsvis i en lättad coronasituation, vilket möjliggör att Sverigecupen blir den handbollsfest vi är vana att ha här i Nyköping, säger Björn Fredlund, klubbchef IFK Nyköping.

Sverigecupen

  • Spelas årligen i november för distriktslag, pojkar och flickor 15, från hela Sverige.
  • Totalt spelas cirka 100 handbollsmatcher.
  • På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare.
  • Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid
  • Ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. Fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.