Meny

Sverigecupen fortsätter i Nyköping

25 september 2019
Näringsliv och arbete Kommun och politik Uppleva och göra

Nyköpings kommun i samverkan med IFK Nyköping får fortsatt förtroende att arrangera Sverigecupen.

– Vi är mycket nöjda och ser fram mot de kommande arrangemangen i Nyköping, säger Robert Wedberg, generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet.

Sverigecupen, distriktslagsturneringen för Sveriges 15-åringar, arrangeras i Nyköping för sjätte året i rad. Ända sedan 2014 har turneringen haft en stark utveckling i Nyköping och därför har Svenska Handbollförbundet beslutat att Nyköpings kommun i samverkan med IFK Nyköping inte bara ska arrangera Sverigecupen 2019 utan även de därefter två kommande åren. I år spelas cupen den 8-10 november.

– Att få fortsatt förtroende att arrangera Sverigecupen är ett toppbetyg till Nyköpings Arenor och IFK Nyköping. Sverigecupen bidrar till att locka hit mängder av besökare från hela landet. Föreningens medlemmar jobbar hårt för att ge alla det lilla extra som skapar positiva minnen från Sverigecupen i Nyköping säger Christian Sandström, klubbchef på IFK Nyköping och lokal projektledare för Sverigecupen.

Arrangemanget ger positiva effekter på både publik och näringsliv i Nyköping.

– Sverigecupen är stort och roligt att få vara med om. Unga handbollstalanger från hela Sverige kommer till oss i Nyköping och vi får en möjlighet att se framtidens storspelare redan nu. Dessutom är det ett evenemang med många tillresande, vilket naturligtvis är bra för besöksnäringen. Vi ser fram emot när det drar igång och vi är laddade, säger Stig Ekström, verksamhetschef för Nyköpings Arenor.

SVERIGECUPEN 8-10 november

  • Spelas årligen i november för distriktslag, pojkar och flickor 15, från hela Sverige.
  • Totalt spelas under fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.
  • På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare.
  • Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid 
  • Ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. Fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

Läs mer om evenemanget på Nyköpingsguiden.