Svenska mästerskap intar Rosvalla i vår

29 mars 2019
Barn och utbildning Näringsliv och arbete Kommun och politik Uppleva och göra Barn och utbildning Näringsliv och arbete Kommun och politik Uppleva och göra

Under våren står Nyköpings Arenor Rosvalla som värdarena för hela fem svenska mästerskap. Nyheten pickleball arrangerar sitt första SM någonsin.

– På flera av evenemangen är det våra lokala föreningar som står som medarrangörer och det är naturligtvis jättekul. De gör ett fantastiskt jobb och lägger ned otroligt mycket tid och engagemang på månader av förberedelser med intensiva veckor inför och under evenemangen, säger Stig Ekström, verksamhetschef på Nyköpings Arenor.

Först ut var Veteran-SM i mångkamp i januari och 5-7 april arrangeras Junior-SM i ishockey för femte året i rad. 2018 hade evenemanget 3 000 besökare.

Även SM i cheerleading återkommer för femte året. Arrangören räknar med 2 000 tävlande och 3 000 personer i publiken den 18-19 maj.

Att ha så många besökare i vår stad kommer naturligtvis att märkas. Många hotell är uppbokade sedan länge och restauranger och handeln kommer säkert att uppleva effekter av att fler rör sig på stan.

Stig Ekström tycker också att det är extra glädjande att få välkomna Svenska Pickleballförbundet, som arrangerar det första svenska mästerskapet någonsin tillsammans med lokala föreningen Korpen Nyköping den 26-28 april.

SM i bowling avgörs för tredje gången i Nyköping den 17-19 maj. Det är 8-mannalag dam och herr som gör upp om mästerskapstiteln.  

Se alla evenemang på nykopingsguiden.se