Meny

Student 2021 – nuläge april

23 april 2021

Studentdagen är fredag den 11 juni. I rådande läge så gäller maximalt 8 personer vid allmänna sammankomster så därför kan vi ännu inte säga hur studentfirandet 2021 blir. Nyköpings gymnasieskolor vill samordna sig även i år och väntar in våren för att se om rekommendationerna förändras.

- Det vi vet är att det traditionella firandet med gemensam marsch till Stadshustrappan och studenternas samling där, samt kortegen är inställd, precis som förra året, berättar Eva Johansson, säkerhetssamordnare räddningstjänsten som är medplanerare av studentdagen tillsammans med gymnasieskolorna, gymnasiekåren och polisen.

Målsättningen i planerandet för studentdagen är att kunna ge årets studenter en möjlighet att fira sina avslutade gymnasiestudier samtidigt som man håller sig till rådande restriktioner och rekommendationer kring Covid-19.

Information finns samlat på denna webbsida på nykoping.se. 

Information gällande kortege och partybussar

  • Transportstyrelsen har förlängt det tillfälliga förbudet mot studentflak, karnevalståg och motsvarande. Förbudet gäller fram till och med 30 juni 2021. Läs mer på Transportstyrelsens webbplats.
  • På Folkhälsomyndighetens webbsida finns information om partybussar. Att hyra till exempel en partybuss räknas som en privat sammankomst och går under samma regelverk som när man hyr en lokal för exempelvis privata fester. De tillfälliga reglerna infördes i början av januari med stöd av pandemilagen och innebär bland annat att antalet deltagare vid den privata sammankomsten begränsas till maximal åtta personer. Det är den som hyr ut lokalen (exempelvis partybussen) som ansvarar för att den inte används till en privat sammankomst med fler än åtta deltagare. Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats.