Meny

Stor båtpool etablerar sig i Nyköping

16 februari 2021
Näringsliv och arbete Bo, bygga och miljö Uppleva och göra

Nyköping och Oxelösund får inom kort sin första båtpool när båtdelningsföretaget Skipperi etablerar sig i de båda kommunerna. Det är ett resultat av kommunernas gemensamma kontakter med företaget och innebär att företagets båtpool kommer att finnas i 20 svenska hamnstäder.

Företaget riktar sig till hushåll som vill slippa de vanliga förpliktelser ett båtägande normalt sett innebär. Etableringen i Nyköping riktar sig både till nya och befintliga medlemmar som vill resa runt i Sverige och uppleva skärgården på nya platser utmed ost- och västkusten - eller utomlands där företaget har sina båthamnar. De kan boka båt där företaget finns.

Folk väljer enkelhet

– Konsumenternas behov och attityder förändras. Baserat på kundundersökningar värdesätter våra kunder bekymmersfrihet, tillgänglighet och prisvärdhet. Ett enklare båtliv helt enkelt, säger Axel Nordman, VD Skipperi Sverige.

Företaget har växt snabbt på kort tid. Skipperi finns i ett 40-tal finska och svenska städer och fortsätter sin expansion på ost- och västkusten i Sverige och i Danmark, Norge och Nya Zeeland. I flottan finns 450 Yamarinbåtar. I Nyköping kommer företaget att ha fyra Yamarinbåtar och samarbeta med Gästhamn Nyköping.

Båtpool ligger i tiden

- Vi är mycket glada att de väljer Nyköping och Oxelösund, delningstjänster som båtpool ligger rätt i tiden, säger turistchef Erik Lindhe. Med största säkerhet kommer hitresta medlemmar att ta del av vår fina skärgård och allt annat som lockar här. Det är ett enkelt sätt att bedriva båtliv och det är roligt att de samarbetar med vårt lokala näringsliv.

Båtbranschen tror att båtpooler med kollektivt ägarskap blir allt vanligare under det kommande decenniet. Affärsidén bygger på månadsabonnemang med tillgång till alla båtar i flottan. Fyra båtar placeras även i Oxelösund där samarbete sker med Oxelösunds Båt- och Motor.

För mer information, se www.skipperi.se