Meny

Sommarjobb på Fordons- och transportprogrammet Nyköpings gymnasium

10 april 2019

Fordons- och transportprogrammet på Nyköpings gymnasium kommer i augusti erbjuda 20 platser på en veckas betald sommarpraktik. Alla ungdomar som ska börja i årskurs 9 till hösten 2019 är välkomna att söka. 

Praktiken sker under fem arbetsdagar med start måndag 12 augusti. Arbetstiden är 09.00 – 14.00 och lunch ingår varje dag. För att söka feriepraktiken finns tre kriterier: du börjar i årskurs 9 till hösten 2019, du skriver ett personligt brev med din ansökan och du bor i Nyköping, Oxelösund, Trosa, Vagnhärad, Gnesta eller Flen. 

Målet med feriepraktiken är att öka intresset för utbildningen och öka antalet förstahandssökande. 

- Vi vill ge nyfikna elever en chans att se vad utbildningen innehåller och kan leda till, berättar Jonas Axelsson, resultatenhetschef på Nyköpings gymnasium. Vi tror att detta även kommer att ge oss en chans att träffa elever som inte tänkt på Fordons- och transportprogrammet som ett förstahandsval till gymnasiet - nu kan ungdomarna prova-på och skaffa sig mer information inför gymnasievalet. På så sätt hjälper vi också eleven att känna sig säkrare inför sitt gymnasieval. 

Under veckan kommer eleverna att få testa på olika praktiska uppgifter samt göra företagsbesök. 

- Vi vill synliggöra bredden i vad utbildningarna på Fordons- och transportprogrammet erbjuder, fortsätter Jonas Axelsson. Vi har ju fyra olika inriktningar på programmet som leder till flera olika karriärmöjligheter inom branschen. Eleverna kommer under sommarpraktiken bland annat att få skruva isär och sätta ihop en motor, provköra olika fordon och göra besök på olika företag i branschen. 

Fordons- och transportprogrammet i Nyköping är en stor rekryteringskälla för företagen i regionen gällande personal för service och underhåll av maskiner, lastbilar och personbilar samt transportsektorn. Rekryteringsbehovet hos företagen är mycket stort och flera av våra elever blir erbjudna jobb innan studenten, avslutar Jonas Axelsson med. 

Mer information om praktikplatserna och hur du söker, finns på Nyköpings gymnasiums webbsida.