Julia arbetar på ett demensboende

Nu är årets sommarkampanj igång!

13 februari 2023
Företag och näringsliv Kommun och politik Jobb och arbetsmarknad

Nyköpings kommun söker nu närmare 500 sommarjobbare till funktionsstödsomsorgens och äldreomsorgens verksamheter. Är du tillgänglig i sommar och vill ha jobb – då finns det mycket goda möjligheter.

På nykoping.se berättar medarbetare som jobbar inom äldreomsorgens boenden, inom hemtjänsten och funktionsstödsomsorgen om sina egna jobb och upplevelser. Om sina arbetsplatser och hur de tycker att jobbet är. Materialet finns på kommunens webbplats nykoping.se - 500 sommarjobb finns hos Nyköpings kommun! Kampanjen kombineras med inlägg på Facebook, Instagram och Linkedin och LED-skyltar. Synliga aktiviteter finns också i planen.

Flera berättelser

Det är bland annat Julia på Lundagårdens äldreboende som berättar om sitt jobb som specialistundersköterska, Serdal i hemtjänsten som älskar sitt jobb och att få möta äldre och yngre och Attila inom funktionsstödsomsorgen som har det bästa jobbet han någonsin haft. Det finns fler berättelser.

Både vikariat och sommarjobb

Jobben passar både gymnasieungdomar och lite äldre som vill få längre sommarjobb inom hemtjänst och äldreomsorg. De som går eller har gått Vård- och omsorgsprogrammet är särskilt attraktiva men det går att få jobb utan utbildning, den ger arbetsgivaren. Vikarierna kan också räkna med att de erbjuds jobb som timvikarier efter sommaren inom Social omsorgs arbetsplatser. Både dagtid-, kväll- och helger. Ett toppenjobb för dem som studerar eller vill jobba extra.

Vill du få andra att må bra ska du jobba inom funktionsstödsomsorgen. Där stöttar vi dem som har olika fysiska och/eller psykiska funktionshinder. Vill du bidra till att glädja våra äldre så är det inom äldreomsorgen - hemtjänst, äldreboenden och demensboenden – du ska jobba. Välkommen med din ansökan!

Läs mer på nykoping.se/sommarjobb