Snart dags för ny lokal festival

15 augusti 2022
Uppleva och göra

19-20 augusti fylls centrala Nyköping från park till park med mat, dryck, underhållning, livemusik, kultur och aktiviteter.

Under sommaren 2022 intar Nyköpings festdagar ny skepnad med hållbarhetstänk. På nya festivalen Park till park kan du strosa längs med Storgatan från Teaterparken till Gripsholmsparken. Här hittar du verksamheter och talanger som bjuder in till en ny mysig lokal festival i centrum.

"Vill prova ett annat koncept"

-Vi vill prova ett annat koncept och skapa en lokal prägel på denna helg. Det gör vi bland annat genom att inkludera de lokala handlarna, krögarna och våra duktiga föreningar som bidrar på ett utmärkt sätt. Vi ser att det blir ett mer hållbart och inkluderande arrangemang att vara stolta över och som kan utvecklas mycket framöver, säger Claes Hidegård, projektledare på Nyköpings Arenor.

Program

Hela programmet hittar du på Nyköpingsguidens webbplats. Deltagande aktörer fylls på löpande.

Information om avstängda gator

Under Park till park stängs två gator av. Mellan fredag 19 augusti kl. 8 till söndag 21 augusti kl. 8 stänger vi av följande gator för motorfordon:

  • Hospitalsgatan mellan Prästgatan och Västra Kvarngatan
  • En del av Västra Trädgårdsgatan mellan Västra Storgatan och Knipgränd.

Läs mer och se karta under aktuella driftstörningar.

Information om parkering

Under dagen kan det vara begränsat med parkeringsmöjligheter i de centrala delarna av Nyköping. Det är ingen skillnad i parkeringstillstånd eller parkeringszoner, utan vanliga villkor och bestämmelser gäller.

Vi vill uppmana alla som har möjlighet att lämna bilen hemma. Vi hoppas att många kommer besöka centrum denna helg och för allas säkerhet och trivsel är det bra om du kan välja ett annat färdsätt.