Meny

Snabbväxande IT-bolag etablerar sig i Nyköping

7 maj 2019
Näringsliv och arbete

IT-konsultbolaget Consid presenterade idag sin etablering i Nyköping på Näringslivets hus. IT-företaget är mycket snabbväxande och får med Nyköping sitt 18e regionkontor. Under 2019 räknar de med att rekrytera 20 personer till kontoret och under 2020 ytterligare 20 personer. 

På bilden syns Simon Hoof, etableringsansvarig Consid, Maria Karlsson näringslivschef, Peter Hellgren VD Consid och Henric Boström, regionchef Öst Concid samt Hans Rainer på Nykopingsregionen.

Nu vill Consid göra Nyköping till en av sina större IT-regioner.

- Det vi lockats av i Nyköping är främst det goda bemötandet vi upplevt här, det spännande läget som binder samman Östergötland med Stockholm och en spännande utveckling med Stockholm Skavsta flygplats och Ostlänken, sa Peter Hellgren, VD och grundare, när han med sitt team presenterade etableringen på Näringslivets hus. Men vi lockas också av att det finns ett starkt bubblande IT-kluster här och en bra samverkan inom branschen gynnar alla.

Behöver digital kompetens

Urban Granström, kommunstyrelsens ordförande, välkomnade Consid till Nyköping där de för tillfället finns på Elverket. Han betonade att det är den här typen av etableringar och företag som blir allt viktigare för kommunen.

- Tidigare hoppades man ofta på stora företagsetableringar, men nu handlar det så mycket mer om den här typen av digital kompetens som vi behöver. Jag välkomnar er verkligen hit och tror att attraktiva och kompetenta tjänsteföretag som ert kan bidra både till företags utvecklingsförmåga och regionens tillväxt.

Stärker företagens konkurrenskraft

Näringslivschef Maria Karlsson är mycket glad att företaget valt Nyköping för stadens potential som arbets- och boendeort och som IT-ort, eftersom det stärker hela den befintliga IT-branschen och regionen.

- Det innebär arbetstillfällen direkt inom en digital sektor som påverkar andra företags konkurrenskraft och det är väldigt bra för näringslivet i hela regionen. De är varmt välkomna hit.

Vill göra Nyköping till stor IT-ort

Företaget har idag över 800 medarbetare över landet som framför har uppdrag åt det privata näringslivet. Drygt en tredjedel av kundstocken finns inom offentliga myndigheter, kommuner och landsting. Tjänsteutbudet är brett och rör såväl IT-systemutveckling, kommunikationstjänster som management och handlar inte sällan om affärsutveckling, varumärkesarbeten och helhetslösningar. Nu letar de både lokaler och kompetens. De har flera lokala kunder, bland annat Oxelösunds hamn och SSAB, och siktar på att bredda sin region Öst där Linköping, Norrköping och Nyköping ingår.