Meny

Snabba lösningar väntas efter skolbranden i Kungshagen

8 juli 2021
Barn och utbildning Kommun och politik

Släckningsarbetet vid Vittraskolan i Kungshagen har avslutats av de inkallade brandstyrkorna och kommunen har avvecklat sin krisledningsstab. En del av skolbyggnaden kunde räddas men den är mycket påverkad.

Branden hanterades av brandenheter från många närliggande orter och Nyköpings värn ställde sig beredda att genast bidra med sina resurser, alltid värdefullt i kritiska situationer. Insatsen kommer att utvärderas framöver enligt gällande rutiner.

En läns ska nu placeras i det så kallade Krokodilkärret, vid ett utlopp i vassen nedanför Brandholmsrondellen på Lennings väg. Eftersom regnväder väntas till helgen kan länsen bidra till att samla upp smutsigt släckvatten från Vittraskolan.

Många tips till polisen

Under gårdagen efterlyste polisen tips från allmänheten om observationer som kan sättas i samband med branden. Många lämnade tips via telefon och via de poliser som pratade med folk vid skolan. Det ledde till att polisen under gårdagen kunde inleda ett intensivt utredningsarbete samtidigt som Räddningstjänsten jobbade med att släcka elden.

Under onsdagskvällen ringades två misstänkta in. De greps under torsdagsmorgonen och anhölls av åklagare för att höras om sin inblandning i branden. Polisen är fortsatt intresserad av iakttagelser eller annan information som kan ha med branden att göra. Numret till tipstelefonen är 114 14, uppge att du vill lämna tips.

Vittra har nya lokaler på gång

- Vi har fått flera förslag på tillfälliga lokaler, det är verkligen fantastiskt hur gärna Nyköpings fastighetsägare vill hjälpa till. Vi kommer att kunna starta en bra skola i tillfälliga lokaler. Som vi brukar säga inom Vittra, en skolas själ sitter inte byggnaden, det är elever och medarbetare som gör en skola till vad den är, säger Paula Hammerskog, krisledare på AcadeMedia som äger Vittra.