Meny

Slutgiltiga gymnasieantagningen är klar

26 juni 2019
Barn och utbildning Barn och utbildning

Slutantagningen inför gymnasiet läsåret 2019/20 är nu klar och resultatet finns på Gymnasiewebben. Du använder samma inloggningsuppgifter som vid din ansökan för att logga in och se ditt antagningsbesked. 

Antagningsutskottet har haft en genomgång av sökandeunderlaget och den slutgiltiga antagningsstatistiken finns nu publicerad på webben. 

- I den slutgiltiga antagningen kan vi se att fler elever har blivit behöriga jämfört med hur det såg ut i den preliminära antagningen i april, berättar Anders Eriksson, ordförande Barn- och ungdomsnämnden (BUN). Detta i sig är mycket glädjande. Skolpersonal som elever har genom lovskola och extra insatser arbetat hårt för att få till detta. Det är först efter reservantagningen är slut som vi kan se det slutgiltiga resultatet över antagningen.  

Antagningskansliet har tagit emot val från sammanlagt 1 557 elever, vilket är en ökning med 46 elever jämfört med samma tid år 2018.

För att se din antagningsplats loggar du in på Gymnasiewebben med samma inloggningsuppgifter som vid din tidigare ansökan. Du som inte är folkbokförd i Nyköping, Oxelösund eller Trosa men har sökt till vår region får hem ett antagningsbesked per post.

På denna sida hittar du mer information om reservplatser, kontaktuppgifter, statistik med mera.

Årets reservantagning påbörjas under vecka 32 och avslutas den 13 september.