Meny

Skavsta gör storaffär om sextusen p-platser

19 december 2019
Näringsliv och arbete Bo, bygga och miljö Trafik och resor Kommun och politik

Den 1 januari bildar Stockholm Skavsta Flygplats och fastighetsbolaget Green Park, specialister på parkeringsanläggningar, ett gemensamt bolag. Storaffären innebär att parterna tillsammans får över 6 000 p-platser på Skavsta. Det gör Skavsta till Sveriges näst största flygplatsparkering, bara Arlandas är större.

parkeringar på markyta

Green Park invigde sin nya parkeringsanläggning med närmare 1000 p-platser på Skavsta för snart ett år sedan. Den anläggningen omfattar två parkeringshus, flera utomhusparkeringar, p-platser med laddstationer, biltvätt och andra erbjudanden. Stockholm Skavsta flygplats har sedan tidigare 5 000 p-platser på området.

- Flygplatsen behöver en professionell strategi för sin parkeringsprodukt. Samarbetet och den gemensamma driften av en professionell tredje part gör det möjligt att uppgradera produkten och öka kundlojaliteten, säger Peter Steinmetz, VD på flygplatsen.

Jesper Ericsson på Green Park kommenterar affären med att de nu får betydligt bättre förutsättningar att kraftfullt utveckla flygplatsen parkeringserbjudanden med en gemensam operatör och ett enhetligt och modernt system.