Ska du bygga i sommar? Sök bygglov nu!

20 mars 2019
Bo, bygga och miljö

Planerar du att bygga om huset under semestern? Kanske dags för en altan eller en brygga? Sök bygglov nu så att du hinner få besked innan det där dags att plocka fram verktygslådan. Snabbaste och säkraste sättet att söka bygglov är att använda våra e-tjänster. 

nykoping.se/bygglov hittar du information om när ett bygglov behövs, vilka regler som gäller och hur det går till att söka bygglov. 

Du kan också träffa handläggare på både Bygglovenheten och Miljöenheten för att ställa frågor och lära dig mer om bygglov, strandskydd och enskilt avlopp, läs mer här nedanför. 

E-tjänsten säkrar att bygglovsansökan blir komplett

Det snabbaste och säkraste sättet att söka bygglov är att använda e-tjänsterna. En av de anledningar som gör att ett bygglov dröjer är att ärendet inte är komplett, till exempel att ritningar eller dokumentation saknas.  De olika stegen i en e-tjänst gör att det blir enklare att göra rätt – man blir påmind om vilka handlingar som ska skickas in.  

Personlig rådgivning om just ditt bygglovsärende

Vill du ha personlig rådgivning kring ditt bygglov kan du boka möte med en av bygglovhandläggarna i Nyköpings kommun på torsdagar kl 15:00-19:00. Då får du möjlighet att ställa frågor om just ditt ärende. Mötet bokas via e-tjänst. Du får mer information om plats för mötet när du har bokat.

Träffa Bygglov och Miljö 27 mars och 3 april i Stadshusfoajén

Onsdag 27 mars och onsdag 3 april finns det möjlighet att träffa medarbetare på Bygglovenheten och Miljöenheten i Stadshusfoajén kl 16:30-18:30. Det kommer både erbjudas en allmän presentation om bygglovprocessen och tid för frågor om bygglov, strandskydd och enskilt avlopp med mera. 

Ingen föranmälan behövs.