Samordning för varslade på Eberspächer har börjat

10 januari 2019
Näringsliv och arbete Barn och utbildning Omsorg och stöd Bo, bygga och miljö Trafik och resor Kommun och politik Uppleva och göra

2019-01-10.

Idag hölls ett första möte med den samordningsgrupp som ska arbeta med följderna av det varsel som 450 fast anställda fick på Eberspächer igår. Uppgiften för gruppen är att skapa möjligheter för de berörda att få nya jobb och utbildningar och matcha deras kompetenser med det lokala näringslivets behov. 

I mötet deltog Eberspächers ledning samt HR-funktion, Arbetsförmedlingens representanter, Campus ledning, Campus Nyköping Företags ledning och kommunens näringslivschef. NyföretagarCentrum kopplas in i ett senare skede.

Lokala näringslivet vill rekrytera

- Många av oss har under dagen fått påringningar av det lokala näringslivet som vill rekrytera, säger Maria Karlsson, näringslivschef. Det känns väldigt positivt mitt i detta tråkiga och ger gott hopp! Det visar också att vi har ett bra näringslivsläge här i Nyköping. Sörmland har ju högsta tillväxten i landet enligt färska siffror från SCB.

Arbetsmarknadsdag och utbildningsmässa

Vid dagens möte planerade gruppen bland annat kommande informationsaktiviteter mot det lokala och regionala näringslivet för att synliggöra vilka kompetenser som blir tillgängliga.

- Vi planerar för många olika aktiviteter, bland annat en arbetsmarknadsdag med möjligheter till möten mellan jobbsökande och företag. En annan viktig händelse blir den utbildningsmässa som Campus Nyköping och Oxelösunds kommun genomför tillsammans den 28 februari.  

Eberspächer inleder nu förhandlingar med facken om den nya organisationen. Därefter börjar förhandlingar om tjänster på individnivå.