Meny

Bussdesigntävling 2020 - rösta på din favoritdekal

16 september 2020

Nu är det dags att rösta i bussdesigntävlingen 2020. I år kan du vara med och rösta fram en stor dekal som kommer att sitta på alla stadsbussar.  

2020 års bussdesigntävling sker i en annorlunda form jämfört med tidigare år. Nu handlar det inte om att rösta på en hel buss, utan på en dekal. Placeringen av dekalen är högst upp och längst fram på förarsidan (alltså på sidan av bussen).

Förra året fick vi helt nya elbussar i stadstrafiken i Nyköping. Att de körs på el syns inte på bussarna. Därför bjöd vi in elever i åk 4–6 till en tävling där det handlade om att illustrera text och en symbol – som blir en dekal på alla bussar. Nu är det dags för alla Nyköpingsbor att rösta.

- Bussdesigntävlingen är ett sätt att göra det möjligt för barn och unga att vara delaktiga, att de får känna sig hörda och sedda i det offentliga rummet, säger Anna Gustafsson, kollektivtrafikstrateg i Nyköpings kommun. Just i år innebär också tävlingen att vi hoppas öka kännedomen om att alla bussar i stadstrafiken går på el. 

Rösta senast 30 september

Rösta på din favoritdekal senast 30 september

Tävlingen är en del av Trafikantveckan och ett samarbete mellan Nyköpings kommun, Sörmlandstrafiken och Nobina. En jury med representanter från de tre verksamheterna har utsett finalisterna som Nyköpingsborna röstar på.

Tävlingen är endast digital. 

Om Trafikantveckan

Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Nyköpings kommun arrangerar olika aktiviteter under veckan, som alltid pågår 16-22 september.

2020 års tema är Fossilfria resor för alla och har en slogan som säger Var smart – res smart! Läs mer om aktiviteter kopplade till Trafikantveckan.

EMW Logo SV Blue 1-line date.png