Rösta på din favoritbuss!

31 oktober 2022
Trafik och resor

Nu är det dags att rösta fram det vinnande bidraget i årets bussdesigntävling. Röstningen pågår mellan 31 oktober - 27 november 2022. Vinnarbidraget kommer synas på en stadsbuss i början av 2023.

Temat för årets tävling är:

• Tillsammans
• Gemenskap
• Glädje
• För alla, gammal som ung

I år har hela 52 bidrag skickats in till tävlingen och både kommunala grundskolor och friskolor har deltagit. En jury bestående av representanter från Nyköpings kommun, Region Sörmland och Nobina har haft ett tufft jobb att välja ut de tio finalisterna.

Rösta i Stadshusets foajé eller på webben

Röstningen pågår mellan 31 oktober - 27 november 2022. Modeller av bussarna står utställda i Stadshuset foajé under hela röstningsperioden. Du kan antingen rösta på din favorit på plats i Stadshuet eller se alla bidrag och skicka in din röst digitalt på webben.

Nyköpingsborna bestämmer!

Nu är det upp till alla Nyköpingsbor att bestämma vilken klass som vinner (man behöver förstås inte bo i Nyköping för att rösta). Utöver det stora priset att ha en alldeles "egen" buss får klassen åka premiärtur och  överraskas med tårta. 

Tävlingen gör ungas röster hörda

Att få designa en egen buss är ett sätt att få barn och ungdomar att gärna välja bussen samt att få sin röst hörd och synas i det offentliga rummet. Tävlingen sker i samarbete med Sörmlandstrafiken och Nobina.

Läs mer om bussdesigntävlingen och se årets finalister här.