Ridanläggningen på Nyäng – vi välkomnar Stall Jörgensen

21 juni 2023
Kommun och politik Uppleva och göra Uppleva och göra - Idrott, motion och friluftsliv

Nyköpings kommun har tecknat ett hyresavtal med Stall Jörgensen med ambitionen att starta ridverksamhet för barn och vuxna under hösten 2023.

– Äntligen kan vi erbjuda både barn och vuxna i kommunen med omnejd möjlighet till ridsport. Stall Jörgensen har lång erfarenhet av att driva ridskola och kommer bli en fantastisk tillgång för ridintresserade i Nyköping. Vi har jobbat hårt för att hitta en hållbar och långsiktig lösning och har nu tecknat ett avtal från 1 augusti, säger Ola Pettersson divisionschef för Näringsliv, kultur och fritid.

Om avtalet 

Hyresavtalet omfattar hyra av hage, en ligghall samt del av skötselstallet. Utöver det innehåller även avtalet 20 timmar i veckan i ridhuset alternativt på uteridbana.

Avtalet kan utökas efter behov från hyresgästen. Rådande omvärldsläge och begränsad tillgång på hö kräver flexibilitet i avtalet samtidigt som vi är övertygade om att vi har hittat en långsiktig samarbetspartner i Stall Jörgensen.

Avtalet innebär även att andra hyresgäster kan fortsätta boka in sig på anläggningen. I helgen genomfördes till exempel hopptävlingar med fin respons från arrangören.

Nya hyresgäster

– Vi är så glada att kunna starta upp ridskoleverksamhet för Nyköpingsborna. Anläggningen är helt fantastisk. Här kommer både hästar och vi trivas. Dialogen med Nyköpings kommun har fungerat mycket väl, och det är väldigt bra att få möjligheten att starta på denna nivå för att på sikt växa i takt med verksamhetens behov, säger Pernilla Lövström ansvarig för verksamheten på Nyköpings ridskola.

På ridskolan kommer Irina Jörgensen utbildad hippolog och Svenska Ridlärare level 3 på Strömsholm och Flyinge att vara ansvarig för ridverksamheten. Hon är i dag verksam i Björnlunda. 

Två personer bredvid en häst framför ridanläggningenPå bilden: Till höger Irina Jörgensen utbildad hippolog och Svensk ridlärare level 3 på Strömsholm och Flyinge, ansvarig för ridverksamheten. Till vänster Pernilla Lövström ansvarig för verksamheten på Nyköpings ridskola.

Kommunen driftar

Ridsportanläggningen Nyäng stod klar i januari 2022. Hyresavtalet med Stall Jörgensen och andra externa parter innebär att kommunens intention med att erbjuda invånare i kommunen en bred bas av idrott efterlevs.

Nyköpings kommun kommer även fortsättningsvis drifta anläggningen, att jämföras med upplägget på till exempel Rosvalla.

Kontaktpersoner

Frågor om anläggningen och avtalet:
Ola Pettersson, divisionschef på Näringsliv, kultur och fritid, e-post ola.pettersson@nykoping.se, telefon 0155-24 78 66

Frågor om ridverksamheten:
Pernilla Lövström, e-post pernilla@nykopingsridskola.se,
telefon 070-770 09 99.

För mer information:

Pressbilder

Så ser ridanläggningen ut

Film över ridanläggningen

Bilder från ridanläggningen

Ridbana och stall

Den röda ridanläggningen med ridbanan och hinder framför

Entrén med soffor och bord

Hästar i hage

Ridhuset