Hotell- och restaurangskola har hög kvalitet

13 december 2018
Näringsliv och arbete Barn och utbildning Kommun och politik Uppleva och göra

Nyköping Strand Utbildningscentrum har som en av två skolor i Sverige fått kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2018. "Ett erkännande för oss att vi är ett föredöme för svensk skolutveckling," säger Hannu Husa, rektor för Nyköping Strand Utbildningscentrum. 

Nyköping Strand Utbildningscentrum har 150 elever och en inriktning mot restaurang och livsmedel, hotell och turism bland annat. Många elever har fått både praktik och jobb på många bättre restauranger och hotell i världen vilket gett skolan ett gott renommé. 

Får jobb lätt efter skolan

Institutet för Kvalitetsutveckling, SIQ, som delar ut utmärkelsen är instiftat av regeringen. Det konstaterar att skolan har ett föredömligt systematiskt kvalitetsarbete och en stark kvalitetskultur med arbetssätt som präglar engagemang, nytänkande och förbättringar. Resultatet avspeglas bland annat i elevernas höga anställningsgrad efter avslutad utbildning.

"Ett kvitto på vårt arbete"

– Vi är otroligt glada och det känns som ett kvitto på flera års envist och systematiskt utvecklingsarbete att vi nu får kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola, sa Hannu Husa, rektor för Nyköping Strand Utbildningscentrum, till SIQ när utmärkelsen tillkännagavs.

Utmärkelserna delas ut den 16 januari i Skövde då skolvärldens kvalitets- och ledarskapsfrågor står i fokus. Den andra skolan som fick utmärkelsen är Fredrikshovs slotts skola i Stockholm. Den har utbildning från förskoleålder till årskurs 9 och drivs av stiftelsen Carpe Diem utan vinstintressen.