Meny

Prestigeorder till IT-företag i Nyköping

20 maj 2019
Näringsliv och arbete Kommun och politik

IT-företaget LearningWell i Nyköping går idag ut med nyheten att de fått en stororder till Försvarsmakten i Schweiz som de byggt ett omvärldsbevakningssystem åt. 

Affären är värd över tio miljoner kronor och är ett resultat av ett samarbete som pågått seda 2014. Företaget grundades 2003 och har kontor i Nyköping, Karlstad och Helsingborg.

- Att LearningWell får en stor och prestigefylld order som den här är ytterligare ett tecken på att it-sektorn i Nyköping är inne i en spännande utvecklingsfas, säger Maria Karlsson, näringslivschef i Nyköpings kommun. På kort sikt innebär affären nya jobb. På längre sikt bidrar detta till vår attraktivitet som it-region och bäddar därmed för ytterligare tillväxt.

Ny etablering en viktig IT-händelse

En annan viktig IT-händelse som presenterades nyligen är etableringen av IT-konsultbolaget Consid i Nyköping som vi presenterat tidigare. Företaget finns över hela Sverige. De siktar på att ha cirka 24 anställda innan utgången av år 2020.

En annan nyhet är att Office IT-Partner i Nyköping gått in i koncernen Nordlo, vilket stärker företagets utvecklingsmöjligheter. Koncernen har närmare trettio kontor i Sverige och Norge. Anders Strömsten fortsätter som VD för verksamheten.

IT-klustret är branschens nätverk

På IT-klustrets vårkickoff nyligen fanns utöver 130 anmälda bland annat teknologen, robot- och AI-specialisten Fredrik Löfgren från Linköpings universitet med ett intressant föredrag. IT-sektorn växer och branschens frågor berör fler och fler vilket märks. Intresserade som inte tillhör medlemsföretag var också inbjudna vilket gav önskat resultat.

Inom IT-klustret finns flera möjligheter att delta, antingen som medlem, samverkansaktör eller partner. Samverkansaktörer är Nyköpings kommun och Region Sörmland. Vem som helst kan vara partner. Närmast på tur för IT-klustret väntar en sommarpub på Hamnmagasinet den 10 juni kl 16.