Meny

Klart med lokal för härbärge i Nyköping

17 oktober 2019
Omsorg och stöd Omsorg och stöd

En plats är utsedd för det nya härbärge i Nyköping som Eskilstuna Stadsmission ska driva med stöd av Nyköpings kommun. Lokalen ligger centralt och ska ha dagverksamhet samt plats för tio personer nattetid. 

Nyköpings kommun och Eskilstuna Stadsmission har ett så kallat IOP-avtal, som brukar användas då en idéburen organisation driver en verksamhet som offentlig sektor är intresserad av. Enligt planen kommer härbärget att ligga på Brunnsgatan 35, i gamla biograf Grands lokaler. Under hösten 2019 ska fastigheten byggas om till viss del för att kunna ta emot behövande både dagtid och nattetid.

Öppnar vid årsskiftet

– Vi kommer med största sannolikhet att kunna öppna vid årsskiftet. Är inte lokalerna helt klara så kommer det ändå att finnas personal på plats för att ta emot personer tillfälligt. Vi kommer att bedriva kvalitetssäkrat professionellt socialt arbete i Nyköping, säger Tomas Lindroos, direktor vid Eskilstuna Stadsmission. 

Det kommer att finnas plats för tio övernattande, medan dagverksamheten är öppen för många fler. 

– Vi ser fram emot att härbärget öppnar. Det blir ett nödvändigt komplement till andra insatser inom kommunen, säger Marjo Gustafsson (S), ordförande i Socialnämnden.

Möte ska hållas

Ett öppet informationsmöte om verksamheten planerar att hållas under november, där intresserade och berörda av verksamheten välkomnas. Mer information kommer kring tid och plats för mötet. Företag, organisationer och privatpersoner som är intresserade av att hjälpa till och ge stöd till den nya verksamheten får gärna höra av sig till Eskilstuna Stadsmission.

Här finns mer information om kommunens olika insatser.