Meny

Östers nya hantverksgalleria ett showroom för kreativa

29 april 2019
Näringsliv och arbete

Sedan 1 mars har Öster en egen hantverksgalleria, nästan mitt emot konditori Mekka på Östra Storgatan. Det är Gabriela Ramos, specialiserad på inredningssömnad, som öppnat en ateljé och ett showroom för konsthantverkare och besökare som söker hantverkshjälp och personliga gåvor.

- Jag har haft mitt företag i tre och ett halv år och har tänkt på den här idén väldigt länge. Den lokal jag hade tidigare var för liten för att kunna rymma allt. Här har jag utrymmet att exponera allt möjligt; textil, konst, smycken, möbler och inredning. Dessutom finns det plats för hantverkare. Det känns så roligt!

Gabriella sprudlar av energi och har många idéer. Förutom de platser hon månadsvis hyr ut till konsthantverkare som vill sälja sina alster, vill hon gärna få dit en sömmerska eller skräddare. Varje dag kommer folk in och frågar efter en sömmerska. En keramiker och en möbeltapetserare skulle också kunna få plats.

Vill jobba för ett aktivt Öster

- Jag har även gått med i NYSAM och vill nu försöka få fler butiksägare på Öster att gå med. Tillsammans kan vi butiker verkligen skapa något som gör Öster mer attraktivt. Om man samarbetar och drar åt samma håll, kan man få saker att hända, säger hon.

Lokalen är stor och ljus, högt i tak och stora skyltfönster. Hon har hittat hantverkarna och de har hittat henne. Även besökarna har hittat till gallerian och de blir allt fler för varje dag. Marknadsföringen sker främst via sociala medier som Instagram och facebook samt via hantverkarna som också sprider kännedomen.

Nästa steg är att starta en webbplats som alla intresserade ska kunna länka till. Hantverksgallerian har öppet varje dag på dagtid, måndag till lördag.