Meny

Öppet hus på gymnasieskolorna i Nyköping

9 november 2020

Med anledning av de nya lokala skärpta råden kring smittspridningen av Covid-19 har flera gymnasieskolor bestämt sig för att erbjuda andra alternativ än fysiska öppna hus. Här hittar du information om vad som gäller.

Flera av gymnasieskolorna erbjuder andra alternativ än det traditionella Öppet hus på plats i skolans lokaler. Glöm inte att även kolla in den digitala Gymnasiemässan 2020 - där hittar du intervjuer med elever på varje program och information om de olika gymnasieskolorna. 

ETG

Öppet hus 14 november är inställt. Vi erbjuder istället en personlig guidad visning vid annat tillfälle. Mejla till etg@etg.nu, så får ni förslag på en tid. Endast en familj per tillfälle. Guidningen kommer ske efter skoltid när ingen personal eller elever är på plats.

Vi hoppas att restriktionerna lättat efter jullovet och kommer då erbjuda två möjligheter till Öppet Hus. Vi kommer dock fortfarande erbjuda elever utan sjukdomssymptom att komma på en ”prova på fredag”. Prata med din studie- och yrkesvägledare för att boka tid. Mer information finns på vår webbplats etg.nu.

Framtidsgymnasiet

Öppet hus 14 november kommer att ske via livesändning på skolans Facebook mellan klockan 10.00 och 12.00

Vi erbjuder även en form av digitalt öppet hus med information och filmer på vår webbplats framtidsgymnasiet.se 

LBS Kreativa gymnasiet

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt AcadeMedias riktlinjer för att bromsa smittspridningen av covid-19. Våra öppna hus kommer hållas enligt de regler och riktlinjer som finns. Håll dig uppdaterad på vår hemsida för information om ändringar kring öppet hus för just vår skola.

Öppet hus är planerat till 25 november klockan 18.00 till 20.00. Hur exakt det kommer att gå till presenteras på webbplatsen längre fram - www.lbs.se/nykoping/oppet-hus/

Nyköpings Enskilda gymnasium

Öppet hus 14 november kommer att vara digital. Mer information kommer att presenteras på skolans webbplats så snart det är klart - www.nykopingsenskilda.se/

Nyköpings gymnasium och Flygteknik Technical Training

Vi ställer inte in – vi ställer om! Du hittar information och filmer på vår webbplats som presenterar skolan och alla våra olika utbildningar.

Du hittar även alla filmer på Nyköpings gymnasiums nya YouTube-kanal. 

Missa inte att den 19-21 november kan du träffa oss digitalt på webbplatsen gymnasium.se!

Vi hoppas att vi kan ses snart
Vårt nästa inplanerade öppet hus är torsdag 21 januari klockan 17.00 - 19.00 på alla våra enheter. Flygteknik Technical Training har även öppet hus lördag 23 januari klockan 10.00 - 14.00.

Nyköpings Strand Utbildning

Vi följer de nya lokala rekommendationerna kring Covid-19 och ställer in våra öppna besök på Öppet hus, lördag 14 november och onsdag 18 november. På lördag den 14/11 mellan kl 10-14 kan ni istället kontakta rektor Hannu Husa via Teams för att ställa frågor och få information.

Följ denna länk för att delta i mötet. 

Ni kan också boka tid för besök lördag den 14 november. Vi tar emot en familj i taget. Skicka ett sms till rektor Hannu Husa på telefon 070 - 213 31 00 senast fredag 13 november klockan 12.00 så får ni en inbjudan med tid på sms.

Om restriktionerna lättar så planerar vi att ha öppet hus 12 december. Mer information om våra utbildningar och kommande Öppet hus-aktiviteter finns på vår webbplats nsutbildning.se

Realgymnasiet

Vi kommer att ha ett anpassat Öppet hus lördag den 14 november mellan klockan 10.00 och 14.00. Föranmälan krävs och max 3 personer per familj kan anmäla sig. Är du intresserad gör en intresseanmälan på vår webbplats senast torsdagen den 12 november klockan 8.00, så får du en inbjudan via sms. Därefter får du en sms-bekräftelse med en exakt tid då ni kan komma.

För er som inte kan komma den 14 november finns möjlighet att ta del av vårt digitala material på vår webbplats - realgymnasiet.se

Om det finns intresse att besöka skolan vid annat tillfälle kan ni kontakta info@realgymnasiet.se för att lämna en intresseanmälan för besök.

Öknaskolan

Öknaskolan hade ett livesänt Öppet hus lördag 7 november. På vår webbplats finns information och filmer om utbildningar och skolan- oknaskolan.se.