Ola Pettersson blir ny divisionschef för Näringsliv, kultur och fritid

20 december 2022
Företag och näringsliv Företag och näringsliv

Nu är det klart att Ola Pettersson blir ny divisionschef för Näringsliv, kultur och fritid. Ola har tidigare arbetat i framför allt telekombranschen både inom Telia och Tele 2, där hans fokus har varit att utveckla och ansvara för Customer Operations inom båda organisationerna.

Han kommer närmast från egen verksamhet i företaget DAB AB som verkar inom managementkonsulting.

Ola är från och bor i Nyköping där han bland annat har varit ordförande i Nyköpings BIS. Han har även ett socialt engagemang, senast för att hjälpa flyktingar från Ukraina i Polen men också som rådgivare för Ung Företagsamhet.

Han har även varit mentor för sociala entreprenörer som driver verksamhet som ska skapa en bättre värld för barn och unga, inom organisationen Reach for Change.

– Jag ser fram emot att snabbt få med Ola på vår utvecklingsresa i Nyköping. Hans gedigna chefserfarenhet i stora organisationer, fokus på att skapa förutsättningar för medarbetare samt ett starkt kundperspektiv är några av de värdefulla erfarenheter jag ser att han tar med sig och som kommer att göra skillnad hos oss i kommunen, säger Mats Pettersson, kommundirektör.

– Jag är väldigt glad över att få ta mig an det viktiga arbetet som divisionschef för Näringsliv, kultur och fritid. Jag anser att Nyköping har en enorm potential. Tillsammans med hela divisionen och den resa man redan har startat längtar jag efter att fortsätta utveckla vårt Nyköping. Det som tilltalar mig i denna roll är främst kombinationen av Näringsliv, kultur och fritid och jag ser fram emot att stärka alla delar av divisionen samt att skapa en framgångsrik resa tillsammans, säger Ola Pettersson.

Ola tillträder den 1 januari 2023.

ola petterssonjpg.jpg