Meny

O-ringen skapar effekter för Nyköping

29 april 2019
Näringsliv och arbete

O-ringen, världens största orienteringstävling i Kolmården i juli, är redan en anmälningssuccé! Över 13 000 deltagare kommer till folkfesten för familjer, medföljare och publik. Nyköpings Turism rustar för att tävlingen spiller av sig på besök i Nyköping. Många vill göra något trevligt när de får lite fritid från tävlingarna – som att åka till Nyköping.

Ett normalt år deltar drygt 18 000 deltagare och allt tyder på att det blir minst lika många anmälda i år. Det är ett av Sveriges största idrottsevenemang som kräver mycket förberedelser. Deltagarna kommer från ett 40-tal olika länder och är i alla åldrar.

Hyr ut ditt boende

Nyköpings kommun är en aktivitetspartner till O-ringen och finns med i tävlingens tidning, i deras nyhetsbrev och på webbplatsen. Dessutom är Nyköpings Turism på plats hela veckan på tävlingsområdet tillsammans med övriga O-ringens kommuner för att tipsa om fina ställen att njuta av i Nyköping.

Syftet är att locka besökare till Nyköping både innan, under och efter tävlingen. Många av dem campar, andra bor på hotell eller hyr stugor och lägenheter.

Har du ett boende att hyra ut? Då kan du anmäla det på O-ringens webbplats så att deltagarna hittar det.