Meny

Nyköpings kommun skärper åtgärderna

22 december 2020
Kommun och politik

Pandemiläget är allvarligt i vår kommun och i Sörmland. Till och med 24 januari gäller hårdare restriktioner, beslutade av regeringen. För att bidra till att minska smittspridningen anpassas flera av kommunens verksamheter ytterligare utifrån regeringens beslut.

Ytterligare åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19 i Nyköpings kommun:

  1. Förskoleklass upp till och med årskurs 6 startar måndag 11 januari istället för fredag 8 januari. (Fredag 8 januari är studiedag.)
  2. Gymnasiet genomför utbildning på distans till och med 24 januari.
  3. Idrottshallar stänger 23 december – 24 januari men utomhusanläggningar är öppna för ledarledd verksamhet kopplad till specialistidrottsförbund. Läs mer om beslutet.
  4. Samarbete med Nysam för att säkra rutiner för att undvika trängseln i centrumhandeln inklusive möjlighet till trängselvärdar i mellandagarna.
  5. Nyköpings turistinformation har stängt för fysiska besök till och med 24 januari 2021.
  6. Sedan tidigare håller flera verksamheter stängt för fysiska besök. Ta del av information som uppdateras löpnade. 
  7. Medarbetare i kommunen som kan ska även fortsättningsvis arbeta på distans eller hemifrån. Det är respektive chef som fattar beslut om distansarbete och omfattningen.

Nyköpings kommun följer händelseutvecklingen och utvärderar kontinuerligt vad som sker så väl i vår kommun som i omvärlden. Nya beslut kan därför fattas med kort varsel och restriktionerna kan förlängas.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats om de ytterligare åtgärderna.