Mello är i stan – här är hela programmet

28 februari 2019
Kommun och politik Näringsliv och arbete

Allt är i det närmaste klart på Rosvalla inför helgens Melodifestival. Under torsdagen anländer många artister med följen till Nyköping. Har du inte redan biljett så finns fortfarande chansen till andra chansen.

Vissa artister tränar redan i lokalerna på Rosvalla och på torsdagkvällen är det mottagning för dem på Station i Nyköping, gamla brandstationen.

Mello kommer att märkas på olika sätt för kommuninvånarna, inte bara i tv-rutan. Redan torsdag lunch började kantor Gunnar Björkwall spela schlagermusik på kyrkorgeln i Nicolaikyrkan.

På fredag blir det Mellostämning i Västerport, talangjakt i Galleria Axet, show på utescenen med 2njoy på torget och schlagerbar på Clarion Hotel Kompaniet bland annat.

Lördagen fortsätter med populära barnaktiviteter och show från torgets utescen. Här hittar du detaljerat program.

Många biljetter går till föreningar

- Allt har gått väldigt bra hittills, hur smidigt som helst. Det mesta var klart redan onsdag eftermiddag, säger Stig Ekström, chef på Nyköpings Arenor. Organisationen har fungerat fint så nu väntar vi bara på att Nyköping släpper loss!

Kommunen har delat ut ett stort antal överbiljetter till de olika föreställningarna i samverkan med produktionsbolaget Live Nation. Cirka 1200 kommuninvånare får biljetter via föreningslivet eller sponsorer.

Föreningen Bloom i Nyköping som hjälper utsatta grupper med inriktning på barn, ungdomar och ensamstående föräldrar har fått 130 biljetter varav 24 går till lördagens matiné. Kommunens personalförening har fått 320 biljetter som lottats ut bland medarbetare till fredagens show.

Många föreningar har hjälpt till

Många föreningar som hört av sig till Rosvalla för att hjälpa till inför Mello har fått biljetter att fördela. Bland annat IFK Nyköping, NBIS Friidrott, Fäktklubben, Ung Kraft, BIS Fotboll, Somaliska föreningen, Verdandi, ONYX, NHU med flera. Även sponsorer som Schneiders personalförening, Västerport, Sörmlands Media, Hjortensbergs Blommor och Haag & Carlsson Bil har fått biljetter. Varje show kan ta emot en publik på drygt 4 300 personer. Lördagskvällen är i det närmaste fullsatt, lördagsmatinén har biljetter över liksom fredagskvällen.